Vízügy

Tegnap, 9:06

Kiválóan helytállnak a köviziges szakemberek az árvíznél

Kiváló munkát végeznek a gyulai vízügyes szakemberek Esztergomban – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere szerdán reggel, miután telefonon beszélt Hernádi Ádámmal, Esztergom polgármesterével.

Papp Gábor

Esztergom polgármestere a beszélgetés során elismerését és köszönetét fogalmazta meg a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) munkatársainak helytállásáért.

árvíz, kövizigesek, Duna, Esztergom
Eligazítás Esztergomban. Fotó: Hernádi Ádám Facebook oldala

Dr. Görgényi Ernő egy korábbi posztjában úgy fogalmazott, az egész ország aggodalommal követi a dunai árvízhelyzetről szóló híreket. Szinte mindenki szeretne segíteni.

– Mi, gyulaiak, a Körösök mellett jól tudjuk, hogy milyen az árvíz, ezért mi is készen állunk segíteni, ha szükség van rá. A KÖVIZIG 144 szakembere most is a Duna-parton segíti a védekezést – emelte ki. A gyulai polgármester telefonon egyeztetett Lúczi Gergellyel, a KÖVIZIG megbízott igazgatójával, akinek felajánlotta az önkormányzat segítségét, ha igény van rá. Jelenleg saját erőből minden feltételt biztosítani tudnak, de az igazgató jelezni fogja dr. Görgényi Ernőnek, ha bármi támogatásra szükségük van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában