Időjárás

1 órája

Szórványosan alakul ki záporeső Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk kedden Békés vármegyében.

Beol.hu

Fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak nyugaton. A délkeleti szél megélénkül. 24-25 fokos meleg lesz - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, előrejelzés, szórványosan, zápor
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Kettészakítja az ország humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetét a kedden érkező hidegfront.
Nyugaton már reggeltől érvényesülnek a hidegfronti hatások, záporokra zivatarokra, erősödő légmozgásra készüljünk, és sokfelé a hőmérséklet is alacsonyan, mindössze 20 fok közelében alakul, hőérzetben pedig még ennél is hidegebbet érzünk. Ugyanakkor keletre csak késő délutántól érkezik meg a front, itt kellemes időre és 25 fok feletti hőmérsékletekre számíthatunk, és a fronthatás erőssége is mérséklődik.
A nyugodt hétfői időt jelentős terhelések váltják fel, gyakrabban jelentkeznek szív- és légzési panaszok, mellkasi diszkomfortok, ingadozó vérnyomás, görcsös jellegű fejfájások és a kedély állapot jelentős romlása. Főleg nyugaton keddre virradóan már több lesz a alvási probléma és erősen megnő a megfázások kockázata. Ugyanakkor ez a megingás csak átmeneti lesz, péntekig újra vissza erősödik akár 30 fok közelébe is a nappali felmelegedés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!