Időjárás

3 órája

Hidegfronti hatás érvényesül időjárásunkban

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk vasárnap Békés vármegyében.

Beol.hu

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északi tájakon elszórtan záporeső is kialakulhat. Az ÉNy-i szél átmenetileg megerősödik. A csúcsérték 18 fok körül alakul - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, előrejelzés, hidegfront
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Vasárnap átszáguld egy hidegfront felettünk, ez határozza meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. A haladásával együtt fognak megjelenni tájegységenként a fokozódó időjárás érzékenységi panaszok. 

Csapadékkal nem jár a front, de a szélerősödés jelentősen erősíti a panaszokat. Igen nagy ingadozás lehet a vérnyomásban, kifejezetten erős, görcsös jellegű fejfájások és egyéb ilyen jellegű panaszok várhatók. Gyakoribb lehet a koraszülés. Veszélyes nap lesz ez a sztrókok, infarktusok szempontjából, és több mellkasi panaszt is tapasztalhatunk. Feszültség, szorongás, pánikszerű reakciók gyakran kísérik az ilyen jellegű változásokat, északnyugaton már a vasárnapra virradó éjszaka is jelentősen ronthatja az alvás minőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!