Időjárás

2 órája

Többórás napsütés várható Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk szombaton Békés vármegyében.

Beol.hu
időjárás, előrejelzés, békés-vármegye
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Reggelre rétegfelhő és köd képződhet, majd a délelőtt folyamán megszűnik. A csúcsérték 17 fok körül alakul - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Nagy változást hoz a korábbi napok időjárásához képest a hidegfront mögött beáramló hideg száraz légtömeg.
Kedvezőtlen hatás a következő napokban várható erős hajnali lehűlés, ami különösen a kopásos ízletesek számára okoz erős panaszokat. Párás-ködös területek is lesznek, jelentősen terhelődik az immunrendszer. Napközben viszont alapvetően kellemes, csendes időre számíthatunk, de a szélre érzékenyek számára kellemetlen lesz a megélénkülő északi szél. Emiatt az egyébként is a korábbi napoknál lényegesen alacsonyabb nappali hőmérséklet még hidegebbnek érződik, jelentősen növelve a meghűlések kockázatát. A beszűkülő erek miatt megnő a szív terhelése, kiugorhat a vérnyomás, gyakoribbak a mellkasi diszkomfortok, a görcsös jellegű fejfájás. Érdemes viszont kihasználni a napos órákat és minél több időt tölteni a szabadban! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!