Alakuló ülés

2 órája

Az orosházi testület megalakult, az érdemi munka nem kezdődött el

Megtartotta pénteken délután alakuló ülését Orosházán az új képviselő-testület. Raffai János polgármester és a képviselők esküt tettek, de az érdemi munka nem tudott elkezdődni, mert a napirendi pontokról nem született döntés.

Csete Ilona

Az alakuló ülésen a júniusi önkormányzati választás eredményeit Kovács György, a helyi választási bizottság elnökhelyettese ismertette. A testületben a Fidesz-KDNP színeiben 6 képviselő kapott helyet: Németh Béla, Lövei Ferenc, Bojtor István, Kovács Péter Dávid, Antal László és Dávid Zoltán. A Válaszd Orosházát! képviseletében 5 fő: Raffai János, Bodóczi András, Vokanics Mária, Mojsza József és Berke Adrián, a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalomtól dr. Szabó Ervin és Gulyás-Szabó Krisztina, a Mi Hazánk Mozgalomtól Nagy Zsolt szerzett mandátumot.

alakuló ülés, Orosháza, testület
Ünnepi műsor az alakuló ülésen Fotó: Nagy Kristóf/OrosCafé

Az ünnepi műsor és az eskütétel után Raffai János programismertetőjében a választói akaratnak megfelelő új kezdetről beszélt, arról, hogy fordulópont legyen a választás utáni időszak a város és az ott élők életében is. Kiemelte többek között azt, hogy dolgozni kell az elvándorlás ellen, azért is, hogy a fiatalok boldoguljanak, és lehetőség szerint ide érkezzenek tanulni; élhető lehessen Orosháza, biztosítva legyen az esélyegyenlőség.

A polgármester: Raffai János Fotó: Nagy Kristóf

Az ünnepi percek után, számos napirendet (alpolgármesterválasztás, illetmények, bizottságok) tárgyalt volna a testület. Elhangzott, a Válaszd Orosházát! Vokanics Mária vezetésével, illetve a Fidesz Lövei Ferenc vezetésével alakított frakciót. A napirendi pontok elfogadásakor, megszavazásánál nem született döntés, így az ülést berekesztették. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában