Riasztások

2023.07.22. 09:14

Viharkárok: Nagyszénásról és Pusztaföldvárról futott be a legtöbb riasztás

Békés vármegyében közel negyven esetben riasztották a tűzoltókat pénteken délután, valamint az esti órákban keletkezett viharkárok felszámolására.

Várszegi György tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő elmondta, a legtöbb esetben az erős szélben fák, ágak szakadtak utakra, vasúti sínekre, házakra, kerítésekre, parkoló autókra és elektromos vezetékekre. A lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyszínen felgyülemlett az esővíz, amely veszélyeztette a közeli ingatlanokat. A nagyszénási önkéntes, valamit a békéscsabai, a gyulai, az orosházi, a mezőkovácsházi és a szarvasi hivatásos tűzoltók a tizenkét települést érintő káreseményeket, motoros láncfűrész, víz szivattyú, kéziszerszámok és emelőkosaras járművek segítségével számolták fel. A legtöbb riasztás Nagyszénásról és Pusztaföldvárról érkezett, személyi sérülés sehol nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

A Mávinform tájékoztatása szerint a békéscsabai vasútállomáson a vihar megrongálta a felsővezetéket, így átmenetileg csak dízelvontatással lehetett közlekedni az egyik vágányon Békéscsaba és Murony között, és 30-60, esetenként 60-80 perccel megnőtt a menetidő a békéscsabai fővonalon.

A déli országrészen több fa is elektromos vezetékekre dőlt, emiatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékben pénteken több ezer fogyasztónál szünetelt az áramellátás, ez szombat reggelre néhány százra csökkent. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak, megtisztítják a sérült vezetékek környékét a kidőlt fáktól, hogy a szolgáltató szakemberei hozzáférjenek és helyreállítsák az ellátást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában