Vádemelés

2024.05.28. 14:52

Azzal fenyegetőzött, hogy bomba fog robbanni a gyulai bíróságon

Bombariadót kellett elrendelni egy betelefonáló miatt a Gyulai Törvényszéken, ezért, közveszéllyel fenyegetés miatt emeltek vádat a Gyulai Járási Ügyészségen egy 37 éves mezőberényi nővel szemben. A vádlott büntetésként közérdekű munkára számíthat a bombariadó miatt.

Licska Balázs

A nő élettársát lopás miatt elsőfokon végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték. A férfi ügyében a Gyulai Törvényszék, mint másodfokon eljáró bíróság február 29-ére tűzött ki tárgyalást a törvényszék gyulai, Béke sugárút 38. szám alatti épületébe.

bombariadó, gyulai törvényszék, bíróság
Bombariadó: felhívta a 112-t, miszerint bomba fog robbanni a gyulai bíróságon. Fotó: MW-archív

A nő, miután megtudta, hogy mikor lesz a másodfokú tárgyalás, elhatározta, hogy elnapoltatja azt. Így akarta elérni, hogy a büntetőeljárás az élettársa ellen ne fejeződhessen be. Azt gondolta, hogy ezzel segíteni fog az élettársának.

Bombariadó: azt mondta, égni fog a bíróság

A nő február 29-én, 12 óra után nem sokkal mobiltelefonnal felhívta a 112-es segélyhívószámot: nem mondta meg a nevét, és valótlan bejelentést tett, miszerint a gyulai bíróságon aznap bomba fog robbanni, és égni fog a bíróság, az összes bíró és ügyész. Ezt követően bontotta a vonalat, majd a bejelentéshez használt telefont egy kalapáccsal összetörte.

Noha a nő valójában nem akarta felrobbantani a bíróság épületét, valótlan bejelentésével olyan közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével fenyegetett, amely alkalmas volt a köznyugalom megzavarására – közölték a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában