Leszit mindenki ismerte, szerette

2024.06.24. 11:53

Halálos tűz: a postás, zenész elvesztése lesújtotta a kondorosiakat

Már az égiek zenekarában játszik Leszenyiczki Mihály, Leszi, a fiataloknak Misi bácsi. Ő volt a szombat éjjeli kondorosi vihar halálos áldozata. Minden bizonnyal villám csapott az épületbe – de ezt még vizsgálják –, a főépület 80 százaléka, valamint a vele egybeépített melléképület fele lángolt. Leszi feleségével és a lányával ki tudott menekülni az égő házból, de a zenész visszament, hogy próbálja oltani a tüzet, kihozni értékeiket, többek között a számára oly fontos hangszereit. Misi bácsi azonban nem élte túl az esetet, a mentők sem tudták újraéleszteni a halálos tűz után.

Nyemcsok László

Virágok a kondorosi, Rákóczi utcai ház előtt, emlékezve Misi bácsira, a mindenki által ismert és szeretett nyugdíjas postásra és zenészre, aki a halálos tűz áldozata lett. Évtizedekig volt a településen biciklis postás, majd gépkocsis külterületi kézbesítő, a postáról ment nyugdíjba már jó ideje. Legalább ennyien ismerték rendezvényekről, lakodalmakból is, hiszen zenekarával rengeteg lagziban húzta a talpalávalót.

halálos tűz, megégett, kondorosi tűz, halálos
Sajnálattal és mély megdöbbenéssel értesültek a kondorosiak a szombaton éjszaka, a Rákóczi utcában történt halálos tűzről. Fotó: Lehoczky Péter

Feleségét, lányát megfigyelésre tartották bent a kórházban

– Idős korában, napjainkban is zenélt, nemrégen egy születésnapon játszott szintetizátoron és énekelt. Minden kívánságot teljesített – mondta egy jó ismerőse. – Mindig mosolygós, kedves, tiszteletre méltó ember volt, lesújtott bennünket a halála. A feleségét és a lányát a mentők kórházba vitték, de tudomásunk szerint ők komolyabb sérülést, füstmérgezést nem szenvedtek, megfigyelésre tartották bent őket a kórházba. Több helyről számos tűzoltóautó és tűzoltó érkezett, rengeteg vízsugárral oltottak, fékezték meg a lángokat, de Leszit már holtan hozták ki.

A közelben élők kitértek arra is, hogy szombaton éjjel, a nagy viharban két olyan hatalmas csattanást hallottak, amilyet még soha.  Gondolták is, hogy ezekből valahol baj lehet. Sajnos, megtörtént.

Halálos tűz: nem hagyják magára a családot

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere szinte azonnal értesült a tragédiáról, és válságstábot hívott össze, hogy miben és miként tudnak segíteni a  feleségen és a házaspár lányán.

– Sajnálattal és mély megdöbbenéssel értesültünk valamennyien a városunkban szombaton éjszaka történt tragikus tűzesetről, melynek következtében Leszenyiczki Mihály polgártársunk, sajnos, életét vesztette – mondta mély együttérzéssel, a családnak, hozzátartozóknak részvétet kívánva Ribárszki Péter. – Mivel a lakóházuk a tűzeset következtében lakhatatlanná vált, ezért a család önkormányzatunkhoz fordult segítségért, melyben még vasárnap haladéktalan intézkedést tettünk. Azonban a tragikus helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az ott lakók személyes tárgyai, bútorok, ruhák és sok minden más a tűz martalékává vált.

Virágok a tűzben odaveszett postás, zenész leégett házánál 
Fotó: Oláh Péter

A polgármester szólt arról, hétfőn személyes egyeztetést tartanak a család tagjaival, hogy átbeszéljék a lakhatás megoldásán túl az is, miben tudunk segíteni a kórházi megfigyelésből hazatérő feleségnek és lányuknak.

– Ezt követően tudunk felhívás formájában a város segíteni szándékozó közösségéhez fordulni – emelte ki Ribárszki Péter. – Még egyszer őszinte részvétünk a családnak, Isten nyugosztalja Misi bácsit!

Kitartóan küzdöttek az életéért a mentők

Hangai József mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa érdeklődésünkre hétfőn reggel közölte, egy esetkocsijuk és egy mentőorvosi kocsijuk érkezett a helyszínre.

– Bajtársaim egy férfit légzés és keringés nélkül találtak – mondta Hangai József. – Megkezdték az újraélesztését és kitartóan küzdöttek érte, azonban az újraélesztési kísérlet nem vezetett eredményre, a férfi elhunyt. Elláttak viszont bajtársaim két nőt, akiket a helyszíni beavatkozásokat követően stabil állapotban szállítottak kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában