Tanévzáró értekezlet

2024.06.27. 10:06

Köszönetet mondtak a főkapitányságon az iskolaőröknek

Tanévzáró értekezletet tartottak az iskolaőröknek Békés vármegyében. A szerdán Békéscsabán, a rendőrségen szervezett összejövetelen elhangzott, hogy van olyan intézmény, ahol felére esett vissza a problémák, konfliktusok száma, mióta a rendőrség munkatársai, az iskolaőrök is bekapcsolódtak a tanárok, diákok mindennapjaiba.

Licska Balázs

A Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Teleki-Szávai Krisztina elmondta, hogy az iskolaőrök a pedagógusok és a diákok partnereivé váltak, jól beilleszkedtek, kiválóan együttműködnek az intézményekben dolgozókkal, tanulókkal. Kiemelte: az oktatómunka mellett fontos küldetésük a nevelés, a gyerekek jó tulajdonságainak erősítése. Ebben az iskolaőr példamutatással és a megelőzési tanácsaival sokat tud segíteni. A kedvező tapasztalatok között megemlítette: van olyan iskola, ahol a problémák, konfliktusok száma felére csökkent.

iskolaőrök, tanévzáró értekezlet, köszönet, rendőrség
Tanévzáró értekezletet tartottak szerdán Békéscsabán, a rendőrség épületében az iskolaőröknek. Fotó: police.hu

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vörös Ferenc rendőr dandártábornok és dr. Kis Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes is méltatták kollégáik tevékenységét. Minden iskolaőrnek megköszönték, hogy felelősségteljesen végzik a munkájukat, készséggel állnak a hozzájuk forduló tanárok, diákok, szülők rendelkezésére, és jelzik, ha bármi olyat tapasztalnak, ami intézkedést igényel.

Újabb iskolaőrökre lesz szükség

Békés vármegyében idén ősztől az eddigi 28 mellé további négy intézmény csatlakozik, így Gyulán, Békésen és Mezőkovácsházán újabb iskolaőrökre lesz szükség, illetve egy mezőberényi iskolába is keresnek egy új munkatársat – közölték a rendőrség honlapján.

A képzésre való jelentkezés feltételeiről, az iskolaőrök munkájáról a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság [email protected] e-mail címén lehet érdeklődni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában