Átverés

2024.07.01. 09:51

Ál-André Rieu csalt ki több mint 3 millió forintot egy vármegyei nőtől

3️ millió 2️2 ezer 643 forintot utalt el az ál-André Rieunek egy Békés vármegyei nő – írja a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldala. Valaki a híres holland hegedűművésznek adta ki magát, így férkőzött az idős asszony bizalmába.

Papp Gábor

Az illető látta, hogy a nő a közösségi oldalán videókat oszt meg a művészről és a rajongói csoportjának is tagja. Üzenetet küldött neki, azt állította magáról, hogy ő a híresség, mindenféle indokkal, például árvaház támogatására, rajongói klubtagsági díjra, Magyarországra szóló repülőjegyre kért pénzt. Az Ál-André Rieu szerelmemnek szólította a nőt, és azt írta neki, hogy feleségül veszi.

átverés, milliókat csalt ki,
Forrás: Illusztárció/ Shutterstock

A rendőrség hónapokkal ezelőtt egy szójátékkal ábrázolta, hogyan működnek az ilyen romantikus csalások. Az ismeretlenek, akik emailt, vagy üzenetet küldenek, szerelmet, közös életet ígérnek, aztán amikor már a megkeresett ember érzelmileg kötődik hozzájuk, pénzt kérnek, majd lóvá teszik a nekik fizetőket, egyszerűen eltűnnek. Love, Lóvé, Lóvá. Sajnos ilyen egyszerű.

Kértek mindenkit, hogy idegenekkel ne levelezzen, üzengessen, ne osszon meg magáról bizalmas információkat, adatokat, ismeretlenek kérésére ne telepítsen a számítógépére semmilyen programot, és legfőképpen ne küldjön, utaljon pénzt. Azt is jól gondolják meg, mit posztolnak a közösségi médiában, milyen információkat adnak meg magukról, hiszen a profiljuk akár egy ehhez hasonló csaláshoz is jó kiindulópontként szolgálhat.

A KiberPajzs oldalon minden típusú csalásra van bűnmegelőzési tanács: www.kiberpajzs.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában