Tűzeset

2024.07.19. 12:40

Leégett a tető: hatgyermekes család otthona veszett oda Körösújfaluban

Nagyjából egy hete égett le Körösújfaluban a hatgyermekes Bíró család otthonának tetőszerkezete, a ház emiatt lakhatatlanná is vált. A család tagjai jelenleg egy önkormányzati lakásban laknak, Körösújfaluban pedig gyűjtést indítottak, hogy segítsék őket az otthonuk újjáépítésében. Lehet őket támogatni pénzzel, építőanyaggal, munkával, különféle tárgyakkal is.

Licska Balázs

Teljes egészében leégett múlt hét csütörtökön egy ház tetőszerkezete Körösújfaluban, az Arany János utcában – közölték korábban a katasztrófavédelemnél. Az esethez a szeghalmi és a mezőberényi hivatásos, valamint a komádi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Immár akkor jelezték, hogy az épület állapota miatt lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

körösújfalu, leégett, ház, tetőszerkezet
Teljesen leégett a hatgyermekes Bíró család otthonának tetőszerkezete nagyjából egy hete Körösújfaluban. Fotó: Licska Balázs

Önkormányzati lakásba költözött a hatgyermekes család

Szabó Csaba polgármester elmondta, hogy szerencsére tragédia nem történt, időben észrevették a bajt, így mindenki el tudta hagyni az épületet. Viszont a ház lakhatatlanná vált azzal, hogy a tetőszerkezete odaveszett. A hatgyermekes családot – a gyermekek többsége általános iskolás – önkormányzati lakásba költöztették ideiglenesen, addig, amíg vissza nem térhetnek; illetve lefóliázták a megrongálódott házat, hogy az állagát legalább ilyen szinten megtarthassák.

Adománygyűjtést indítottak Körösújfaluban

A faluban adománygyűjtést is indítottak, hogy segítsék a családot. Körösújfalu Facebook-oldalán jelezték, valamint Szabó Csaba polgármester szintén elmondta, hogy ez az akció több szálon fut. A tárgyi felajánlásokra a közösségi házban számítanak, itt egy kihelyezett dobozban készpénzt ugyancsak fogadnak, de a közösségi portálon megadott számlaszámra is lehet utalni. 

Építőanyagra lenne most leginkább szükség

A településvezető szerint leginkább építőanyagra lenne szükség – ebben ugyancsak próbál segíteni az önkormányzat –, ugyanis érkezett olyan felajánlás egy vállalkozótól, miszerint, ha rendelkezésre áll a kellő építőanyag, akkor ingyen újjáépíti a tetőszerkezetet. Emellett a család kapott például konyhabútort vagy mosógépet is, tehát az otthon berendezése úgy tűnik, hogy rendben lesz.

A gyerekek voltak otthon, amikor leégett a tető

Bíró Krisztina elmondta, hogy a gyerekek voltak otthon, amikor lángra kapott a tetőszerkezet. A második legnagyobb fiú figyelt fel arra, hogy valami ropog, és akkor látták meg, hogy füst van. Azonnal kimentek mindannyian az utcára, és rögtön hívták is a 112-es segélyhívó számot, majd őt ugyancsak értesítették arról, hogy baj van. 

A legfontosabb új tető alá hozni az épületet

Hozzátette, most a legfontosabb az, hogy tető alá hozzák az épületet. Kaptak felajánlást munkára, illetve építőanyagra is, de egyelőre nem tudni, hogy az mire lesz elég. Azt követően kezdődhet a belső felújítás, a helyreállítás, és kiemelte, a férje munkahelye szintén nyújt támogatást, például a villanyszerelést vállalták. Beszélt arról is, hogy most egy gázkazánra kell leginkább gyűjtenie, mivel az teljesen tönkrement. Bízik abban, hogy idén visszaköltözhetnek a családi fészekbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában