Vádemelés

2024.07.15. 14:53

Nőnek adta ki magát, kétmilliót csalt ki egy vésztői férfitól

Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 24 éves, büntetlen előéletű, tápióbicskei férfival szemben, aki nőnek adta ki magát, és így csalt ki közel kétmillió forintot egy vésztői férfitól. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönre tett indítványt. A járási ügyészség indítványa szerint a vádlottnak a sértettnek okozott kárt is meg kell majd fizetnie.

Nyemcsok László

A vádirat szerint a terhelt tavaly tavasszal az egyik ismerőskereső közösségi portálon női néven létrehozott egy hamis profilt, melyen keresztül májusban kapcsolatba került a vésztői férfival. A terhelt a sértett bizalmába férkőzve elhitette a sértettel, hogy a terveihez, mely szerint internetes rádiózással kapcsolatos vállalkozást szeretne létrehozni, tudna segíteni, és a vállalkozás beindításához pénzt kért a sértettől.

csalás, vádemelés, nőnek adta ki magát
Nőnek adta ki magát a csaló
Forrás: shutterstock

A terheltnek nem állt szándékában segíteni a sértettnek

A sértett ezt teljesítette, a terhelt által megadott számlaszámra 340 ezer forintot fizetett be. Az ügyészség álláspontja szerint a terheltnek nem állt szándékában segíteni a sértettnek, csak kicsalta tőle a pénzt. A terhelt és a sértett között ezt követően is folytatódott az online levelezés, melynek során a magát nőnek kiadó terhelt elhitette a sértettel azt, hogy szereti őt, szóba került a közös élet, az összeköltözés is.

Az így kialakult kapcsolattartás során a terhelt különböző indokokkal, hamis ürügyekkel – így kölcsön címén, ügyvédi költségre, kötbérre, számla kifizetésre, albérletre, könyvelési díjra – számtalan alkalommal kért pénzt a sértettől.

Átadta százezres mobilját és tévéjét is

A sértett tavaly május 26-a és augusztus 22-e közötti időszakban, 45 alkalommal, összesen 981 ezer forintot utalt át a sértett részére. Ezen felül a terhelt elérte, hogy a sértett átadja a 110 ezer forint értékű televízióját és a 150 ezres mobilját is a részére, azt állítva, hogy a sajátja elromlott. A sértett a telefont postán küldte el a terheltnek, míg a televíziót személyesen vette át a vádlott Vésztőn, azt állítva, hogy a nő küldte érte.

Ezen felül a sértett, a terhelt kérésére, és az ő részére, részletfizetéssel – kötelezettség mellett – vásárolt egy nagyobb értékű mobilt is, de a terheltnek, állításával ellentétben, nem állt szándékában az árát kifizetni.

A vádlott összesen csaknem kétmillió forintos kárt okozott a sértettnek. A terhelt által használt bankszámláról a nyomozás során negyedmilliót foglaltak le, a pénzt a sértettnek kiadták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában