Szeghalom

2024.07.27. 06:27

Bemászott az ablakon, kirabolta áldozatát

Éjszaka, a nyitott ablakon keresztül bemászott egy házba Szeghalmon, és kirabolta az ott lakó férfit – ezért, rablás miatt kezdeményezte a vármegyei főügyészség egy 32 éves férfi letartóztatását, amelyet egy hónapra el is rendelt a Gyulai Járásbíróság.

Licska Balázs

A házba bejutó rabló először pénzt követelt az áldozatától.

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Az eset nemrég, július 13-án, hajnali 2 óra körül történt. A szeghalmi – egyébként büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő – férfi egy szeghalmi családi háznál úgy ment be a körbekerített udvarra, hogy kinyitotta a kiskaput, majd a nyitva lévő ablakon bemászott a házba.

Odalépett az ágyban fekvő sértetthez, aki erre felébredt. A rabló először pénzt követelt, azt mondta a sértettnek, hogy ha nem ad, akkor agyonveri, majd a sértettel – aki próbálta elhagyni a házat – dulakodni kezdett. A tettes bántalmazta is a sértettet – könnyű sérüléseket okozva neki –, miközben azzal fenyegette, hogy kés van nála, és ha szökni próbál, akkor megöli. 

A rabló kutatott a házban, és a sértettől 36 ezer 500 forint készpénzt, dohányt, folyékony öblítőket, kézi szerszámokat vitt el, az elsődleges adatok szerint 70 ezer forint körüli értékben. A nyomozó hatóság az elkövető lakásán tartott házkutatás során a dohány, a kézi szerszámok, az öblítők mellett 500 forint készpénzt foglalt le, és azokat kiadta a sértettnek, így a bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült.

A kényszerintézkedés több különös feltétele is fennállt – fogalmaztak a vármegyei főügyészségen. A vádhatóság egyrészt azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye; másrészt tartani lehetett attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúkat befolyásolva veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Emellett a bűnismétlés veszélye ugyancsak megállapítható volt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában