Vádemelés

2024.07.27. 15:31

Elesett rollerével, aztán ráfogta két kerékpárosra

Piált és figyelmetlen volt, ezért elesett a rollerével, majd azt hazudta a rendőröknek, hogy két kerékpáros miatt történt a baleset, azaz, hogy ismeretlenek közlekedési bűncselekményt követtek el sérelmére. A Békéscsabai Járási Ügyészség – büntetőeljárás alapjául szolgáló – hatóság félrevezetése miatt emelt vádat a 66 éves szabadkígyósi férfi ellen. A vádlott pénzbüntetésre számíthat.

Licska Balázs

Elesett az elektromos rollerével, aztán azt mondta, hogy kerékpárosok okozták a balesetet. Illusztráció: Shutterstock

A férfi április 27-én, késő délután Újkígyóson, a Tormási utcában lévő kerékpárúton közlekedett az elektromos rollerével, és ittassága, figyelmetlensége miatt lement a füves területre, elesett.

Elesett az elektromos rollerével, aztán azt mondta, hogy kerékpárosok okozták a balesetet
Elesett az elektromos rollerével, aztán azt mondta, hogy kerékpárosok okozták a balesetet. Illusztráció: Shutterstock

Ugyanazt hazudta a fiának is, mint a rendőröknek

Aztán telefonon felhívta a fiát, akinek valótlanul azt mondta, hogy azért történt a baleset, mert a vele szemben közlekedő két kerékpárostól – akik nem nyújtottak neki segítséget az elesése után – nem fért el, és azért ment le a bicikliútról, hogy elkerülhesse az ütközést. 

A vádlott fia tett ezt követően, az apja által elmondottak alapján bejelentést a rendőrségen. A helyszíni intézkedés során a férfi azt mondta el, amit korábban a fiának is, vagyis megismételte, miszerint a balesetet a vele szemben közlekedő két kerékpáros okozta.

Bár a rendőrök figyelmeztették, hogy mivel jár a hatóság félrevezetése, a hamis vádolás, a férfi fenntartotta valótlan állítását. Későbbi meghallgatása során, még aznap aztán elmondta, hogy valójában a sérülésével járó balesetet ő okozta, nem más.

Ittas volt, ezért külön eljárást indítottak vele szemben

A férfival szemben külön eljárást indítottak ittas járművezetés miatt, tekintettel arra, hogy elektromos rollert sem szabad alkoholtól befolyásolt állapotban vezetni – közölték a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában