Nyár

2024.07.12. 06:35

Strandrendőrök járőröznek a Gyulai Várfürdőben – videóval

Június elseje és augusztus 31-e között a Gyulai Rendőrkapitányság rendészeti osztályának munkatársai strandrendőri szolgálatot látnak el a Gyulai Várfürdőben. A strandrendőrök a hét minden napján nyitvatartási időben járőröznek a Gyulai Várfürdő területén.

Papp Gábor

Mint azt a Békés vármegyei rendőrségtől megtudtuk, a megye minden kiemelt fürdőhelyén van rendszeres vagy visszatérő rendőri ellenőrzés. A Körösökön hetente legalább három nap látnak el szolgálatot a rendőrök. Jó idő esetén hajóval a vízen, rosszabb idő esetén a vizek környékén, a töltéseket, műtárgyakat ellenőrzik. A Gyulai Várfürdővel kapcsolatos strandrendőri szolgálatról kiemelték, az egyenruhások jelenlétükkel, bűnmegelőzési tanácsokkal és szükség esetén gyors intézkedéssel igyekeznek megelőzni, felderíteni az alkalmi lopásokat. 

strandrendőr, Gyulai várfürdő, járőrözés
Bordás Tibor Tivadar törzszászlós az egyike a strandrendőri szolgálatot ellátó rendőröknek. Fotó: Bencsik Ádám

Strandrendőrök: fontos a jelenlétük

Tanácsokat adnak a pihenni vágyóknak, elmondják nekik, hogy ne hagyják őrizetlenül még rövid időre sem a táskájukat, pénztárcájukat, mobiltelefonjukat és egyéb személyes dolgaikat. Használják az értékmegőrzőt és csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyi feltétlenül szükséges a szórakozáshoz. Kérik a szülőket, hogy figyeljenek a gyermekeik biztonságára és a legkisebbek mindig felügyelet mellett legyenek a medencékben. Jogsértés esetén azonnal intézkednek, de ha bármilyen kérdéssel fordulnak hozzájuk a szabadidejükben pihenők, akkor is szívesen segítenek nekik.

Leggyakrabban útbaigazításért fordulnak hozzájuk

Ritkán ugyan, de előfordul, hogy a strandrendőröknek intézkedniük kell a fürdő területén. A leggyakoribb, hogy útbaigazításért fordulnak hozzájuk a strand vendégei.

Vannak egyébként egészen különleges esetek is. Éppen a napokban fordult hozzájuk egy romániai házaspár, akik 1500 eurót és slusszkulcsot hagytak el a fürdőben. A szerencse azonban fogta a kezüket, mert hamarosan jelzést érkezett, hogy az egyik vendéglátóhelyen megtalálták az értékeket. A strandrendőrök jelenléte egyébként a tapasztalatok szerint nagyon komoly megelőző, preventív jelleggel is bír.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában