Tiltott helyen fürdőzött

2024.07.13. 11:37

Rendőrök mentették meg a férfi életét Szanazugban

Nem a kijelölt helyen fürdőzött egy férfi Doboz-Szanazugban. Amikor a talaj eltűnt a lába alól, pánikba esett, és többször is elmerült. Az volt a szerencséje, hogy a rendőrök jókor voltak jó helyen, pont arra jártak, és így megmentették – közölték a rendőrségen.

Licska Balázs

A rendőrök jókor voltak jó helyen, így megmentették a tiltott helyen fürdőző és bajba jutott férfit. Fotó: Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldala

A Körös vízében próbált meg felfrissülni egy férfi pénteken délután 16 óra 45 perc körül Szanazug dobozi oldalán. Ezzel nem is lett volna semmi probléma, azonban nem a kijelölt fürdőhelyen ment be a vízbe. A homokos, fokozatosan mélyülő partszakasz helyett a kompátkelő közelében akart megmártózni – ismertették a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Négy-öt méter megtétele után viszont hirtelen mélyült a víz, és amikor a talaj eltűnt a lába alól, a férfi pánikba esett, kiabálni és kapálózni kezdett. Egy ismerőse, egy nő sietett a segítségére, aki próbálta kihúzni, de nem sikerült neki. A 47 éves férfi egyre beljebb sodródott és többször elmerült már, mikor hirtelen erős, magabiztos kezek ragadták meg.

Mitykó Roland rendőr törzszászlós és Petrás János címzetes rendőr zászlós, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vízirendész járőrei pont a Körös ezen a szakaszán láttak el szolgálatot, amikor észrevették, hogy baj van. A férfit felhúzták a hajó oldalához, ahol egyik kezével kapaszkodott a korlátba, a másik kezét pedig szorosan tartották. A part közelébe vitték, ahol ismét leért a lába, és biztonságosan, önerőből ki tudott menni a vízből.

A férfi nem sérült meg, ezért nem kért mentőt, de elmondása szerint halálfélelme volt. Azt mondta, biztos benne, hogy a rendőrök segítsége nélkül nem jutott volna ki élve a partra. Miután kicsit jobban lett, hálás köszönetet mondott megmentőinek.

A tiltott helyen való fürdőzés – pont azért, mert életveszélyes – szabálysértésnek számít, a rendőrök figyelmeztették a férfit. Örültek, hogy segíthettek, és biztosak benne, hogy a bajba jutott egy életre megtanulta, hogy miért fontos betartani a fürdőzés szabályait.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában