Tragédia

2024.09.17. 09:09

Emberölés miatt tartóztatta le a bíróság a csecsemője halálát okozó apát

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt kezdeményezte a Békés Vármegyei Főügyészség egy 35 éves békési férfi letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta a saját gyermekét, hogy az belehalt. A férfit emberölés miatt tartóztatták le.

Papp Gábor

A nyomozás adatai alapján megállapítható, hogy az apa szeptember 10-én, a késő esti órákban békési lakóhelyükön olyan súlyosan bántalmazta a nevelése és gondozása alatt álló öt hónapos leánygyermekét, hogy a csecsemő a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd két nap múlva a kórházban meghalt. Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt kell felelnie.

emberölés, gyilkosság, letartóztatás, apa, ügyészség
Emberölés miatt kell felelnie a most egy hónapra letartóztatott békési férfinak, aki brutálisan bántalmazta csecsemőjét.
Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Emberölés miatt kell felelnie

A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a bűncselekmény nagy tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehetett attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúk megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a békési férfi letartóztatását.

Öthónapos ikrekhez riasztották a mentőket

Öthónapos ikrekhez kellett mentőt hívni azon az éjszaka két különböző alkalommal is Békésen. Információink szerint a kisfiú sírva ébredt, szaggatottan vette a levegőt, a furcsa légvétel miatt szállították kórházba, ahová édesanyja is elkísérte. Később az édesapa jelezte, hogy az ikerlány sincs jól, a gyermek nem lélegzett, a mentők a helyszínre siettek, a gyermek fején és arcán sérülések voltak, és ekkor már semmilyen életjelenséget nem tapasztaltak. Az egészségügyi szakemberek úgy ítélték meg, hogy a kislány sérülései nem származhattak abból, hogy leesett az ágyról, és hivatalból jelentették a történteket a rendőrségnek. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy bántalmazta gyermekét.


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában