gyula

2018.11.12. 19:08

Átadták a felújított Bay Zoltán iskolát

Ünnepélyes keretek között adták át a mintegy 53 millió forintból felújított Gyulai Dürer Albert Általános Iskola Bay Zoltán Általános Iskola Tagintézményét hétfő délután.

P. G.

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a Bay Zoltán iskola központi épületén korábban nem történt felújítás, így a fejlesztés régen esedékes volt.

– A projekt keretében a központi épület utcafronti tantermei és bal oldali épületszárnyának külső határoló falai, valamint a belső falak talajnedvesség elleni utólagos szigetelést és falszárító vakolatot kaptak – sorolta. – A járófelületekre új laminált parkettaburkolat került. Megújultak a folyosók, cserélték az ablakokat, kifestették a tantermeket. Emellett nyelvi labor is segíti az iskola munkáját.

Dr. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a 48 millió forintos pályázati támogatást az önkormányzat további 5 millió 300 ezer forinttal egészítette ki, amelyből a mosdók felújítását és a fűtés korszerűsítését végeztették el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában