Békéscsaba

2019.05.20. 14:58

Nem lesz kutyafuttató Békéscsaba belvárosában

Mivel nem találtak neki megfelelő helyszínt, valamint a lakók körében komoly ellenállást váltott ki a tervezet, a belvárosban nem alakítanak ki kutyafuttatót – ismertette a városi közgyűlés nemrég meghozott döntését sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester és a Fidesz-frakció nevében dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

Licska Balázs

Forrás: MTI illusztráció

A képviselő-testület pár hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy egy 300 négyzetméteres, 30×10 méteres kutyafuttatót alakítanak ki a Bartók Béla út és a Petőfi utca sarkán lévő tömbházak környékén. Hírportálunknak akkor a Petőfi utca 16–18. szám alatti négyemeletesek, valamint a Petőfi utca 20. szám alatti tízemeletes közös képviselői jelezték, hogy – mivel nem szeretnék a kutyafuttatót – aláírásokat gyűjtenek a leendő beruházás ellen, levelet írnak a városvezetésnek.

Illusztráció: MTI fotó

A városi közgyűlés elé került anyag szerint a Bartók Béla út és a Petőfi utca sarka helyett két újabb helyszín ötlete merült fel. Ezek közül az egyik az Erdélyi sor és a főiskola közötti zöldterület, az úgynevezett Cserkész tér; a másik pedig a Tolnai utca és Trefort utca által határolt zöldterület. Az ülésen Kiss Tibor alpolgármester jelezte, hogy a Tolnai utca és Trefort utca által határolt területen, a Kisszik dombnál futókör és sportpark épül, ezért oda nem célszerű kutyafuttatót telepíteni.

Bíró Csaba önkormányzati képviselő javaslatára végül úgy határozott a képviselő-testület, hogy a belvárosban nem alakítanak ki kutyafuttatót. A korábbi döntés értelmében így Jaminában, az Erzsébet-lakóparknál – a repülőhíd tövénél –; valamint a Lencsési-lakótelepen, a Fövenyes utca elején lévő fecskeház mögött területen valósul meg a beruházás.

Előzmények:

Aláírásokat gyűjtenek a kutyafuttató ellen

Kutyafuttatókat alakítanak ki, játszótereket korszerűsítenek Csabán

Kutyafuttató miatt gyűjti az aláírásokat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában