Békés

2020.01.28. 09:02

Kiegyensúlyozottan működik az orvosi ügyelet

Kiegyensúlyozottan látja el az orvosi ügyelet feladatait az Alföld Ambulance Kft. – állapította meg legutóbbi ülésén a helyi képviselő-testület.

P. G.

Kovács Ferenc és Kálmán Tibor /Fotó: GA-Pix/Gazsó János/

Fotó: Ga-Pix Kft

A cég 2014 óta biztosítja az orvosi ügyeletet tizenkét orvos alkalmazásával. Jelenleg a kft. Békés, Murony, Tarhos és Bélmegyer településeken tevékenykedik.

Kovács Ferenc ügyvezető beszámolójából kiderült, hogy a település lakosságszámának minimális csökkenése ellenére az ügyelet átlagos forgalma növekvő tendenciát mutat, a bejelentések mintegy egyötöde az ellátási területen kívülről érkezik. Az ötéves működés alatt mintegy 32 ezer betegellátás történt. Így a békési a megye legforgalmasabb ügyeleteként működik, miközben a szolgáltatással kapcsolatosan mindössze egy panasz érkezett, amelyről a kivizsgálás során kiderült, hogy nem volt jogos.

Kovács Ferenc és Kálmán Tibor /Fotó: GA-Pix/Gazsó János/

A kft. kiváló együttműködést ápol az Országos Mentőszolgálattal, és az ellátási területen élő lakosság biztonságát erősíti, hogy előfordult, súlyos vagy kritikus állapotú beteghez a hatékony ellátás érdekében párhuzamosan indította egységeit a két szolgáltató. Az indokolatlan riasztások tendenciája még mindig nagyon magasnak mondható, a lakosok több esetben inkább az ügyeletet tárcsázzák, minthogy felkeressék az adott település szakrendelőjét, ezzel hatványozódik az indokolt, gyors ellátását igénylő eseteknél a késedelmes ellátás veszélye.

Kálmán Tibor polgármester elismerően szólt az ügyelet munkájáról és kiemelte, hogy kiváló az együttműködés az Alföld Ambulance Kft.-vel, a magas színvonalú ellátás a lakosok megelégedésére szolgál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában