fejlesztés

2020.01.28. 15:59

Korszerűsítik a csapadékrendszert Gyulán

Jövő hétfőn megkezdődik a gyulai Szent István út déli oldalán, a Szentháromság utcától a Dürer iskoláig a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése – jelentette be a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és dr. Ökrös István önkormányzati képviselő.

P. G.

A polgármester elmondta, annak ellenére, hogy a Szent István út fontos gyűjtőút, egészen 2018-ig nem volt mellette kiépítve a csapadékvíz-elvezető rendszer. 2018-ban, egy önerős beruházás keretében kiépítették az északi oldalon, a kerékpárút alatt a csapadékvíz-csatornát a Semmelweis utca és a Laktanya utca között. Most pedig a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatás részeként 24 millió forintból valósulhat meg a beruházás. Dr. Ökrös István kiemelte, nagyobb eső idején áztak a házak falai és az idősebbek nehezen közlekedtek. A képviselő szólt arról, hogy a Rákóczi utcában ugyanennek a projektnek a részeként megkezdődik a csatornarendszer, így az átereszek felújítása. Ez a fejlesztésrész 36 millió forintból készül el.

Dr. Ökrös István és dr. Görgényi Ernő a fejlesztés helyszínén /Fotó: Kiss Zoltán/
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában