2020.02.17. 19:10
Újabb ezüstökkel gazdagodtak a megyei szakácsok
A Békés Megyei Culinary Team tagjai közül a stuttgarti gasztroolimpia hétfői programjában Piatkó Zsolt és Szeidler Zsolt versenyzett szakácsművészeti kategóriában. Mindkét mesterszakács ezüstérmet érdemelt ki az olimpiai csarnokban felvonultatott ételeivel.
Forrás: Imre György
Fotó: Imre Gyorgy
Piatkó Zsoltnak a mostani a második olyan megmérettetése volt, ahol egyéniben indult. A 2018-as luxembourgi vébéről bronzéremmel tért haza, és újoncként szerzett érme motiválta abban, hogy újra vállalja a sok lemondással járó felkészülést. Kiemelte, mindennapi munkájában is fontos, hogy a hazai vendéglátás legmagasabb színvonalát képviselje, így számára sem volt lehetetlen a versenykiírás teljesítése.
– Nemcsak a hagyományról, a modern trendekről és a változatos konyhatechnológiáról van szó, hanem az innovációról is – ecsetelte. – A nemzetközi zsűri arra is odafigyel, hogy mennyire hozunk újat, előre mutatót a gasztronómiában, az alapanyagok felhasználásában. Piatkó Zsoltnál a Békés megyei alapanyagok közül terítékre került bárányszűz, mangalica malacláb, falusi kacsa és mája.
Szeidler Zsolt szereti a kihívásokat, hiszen a vasárnapi ezüstérmes produktuma után újdonságokkal rukkolt elő hétfőn. Többek között szürkeborjúból és rackabárányból készített ételeket. Elmondta, nem volt könnyű két, egymást követő napon is a legjobbját hozni. Ugyanakkor hiába indul a culinary team-ből mindenki egyéniben, igazi csapatként működnek, mindenki segít a másiknak. A mesterszakács hozzátette, legszebb reményeit is felülmúlta a két megszerzett ezüstérem.