gasztroolimpia

2020.02.17. 19:10

Újabb ezüstökkel gazdagodtak a megyei szakácsok

A Békés Megyei Culinary Team tagjai közül a stuttgarti gasztroolimpia hétfői programjában Piatkó Zsolt és Szeidler Zsolt versenyzett szakácsművészeti kategóriában. Mindkét mesterszakács ezüstérmet érdemelt ki az olimpiai csarnokban felvonultatott ételeivel.

Ny. L.

Forrás: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

Piatkó Zsoltnak a mostani a második olyan megmérettetése volt, ahol egyéniben indult. A 2018-as luxembourgi vébéről bronzéremmel tért haza, és újoncként szerzett érme motiválta abban, hogy újra vállalja a sok lemondással járó felkészülést. Kiemelte, mindennapi munkájában is fontos, hogy a hazai vendéglátás legmagasabb színvonalát képviselje, így számára sem volt lehetetlen a versenykiírás teljesítése.

Piatkó Zsolt és Szeidler Zsolt /Fotók: Imre György/

– Nemcsak a hagyományról, a modern trendekről és a változatos konyhatechnológiáról van szó, hanem az innovációról is – ecsetelte. – A nemzetközi zsűri arra is odafigyel, hogy mennyire hozunk újat, előre mutatót a gasztronómiában, az alapanyagok felhasználásában. Piatkó Zsoltnál a Békés megyei alapanyagok közül terítékre került bárányszűz, mangalica malacláb, falusi kacsa és mája.

Szeidler Zsolt szereti a kihívásokat, hiszen a vasárnapi ezüstérmes produktuma után újdonságokkal rukkolt elő hétfőn. Többek között szürkeborjúból és rackabárányból készített ételeket. Elmondta, nem volt könnyű két, egymást követő napon is a legjobbját hozni. Ugyanakkor hiába indul a culinary team-ből mindenki egyéniben, igazi csapatként működnek, mindenki segít a másiknak. A mesterszakács hozzátette, legszebb reményeit is felülmúlta a két megszerzett ezüstérem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában