Galériával

2020.06.28. 16:29

Óriáspalacsintázni hívták a gyerekeket Békéscsabán

Óriáspalacsinta-sütést és osztást szervezett vasárnap a Körös Motoros Karitatív Egyesület. Az édességet a nem csupa ötössel rendelkező diákokért készítették, azonban a kitűnőket is szívesen vendégül látták.

V. E.

20200628 Békéscsaba A Körös Motoros Karitatív Egyesület és a Szekció zenekar palacsinta sütése azoknak a gyerekeknek, akinek nem lett szín-ötös a bizonyítványa meg Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Huszka-Seben Gabriella, az egyesület elnöke elmondta, ötletük a bizonyítványosztás után fogant meg, amikor azt látták, hogy a Facebook posztok zömét a kitűnő oklevelek árasztják el, ráadásul az üzletek és különböző cégek is a csupa ötösökkel rendelkező tanulóknak ajánlottak kedvezményeket, ajándékokat. Éppen ezért ők úgy gondolták, azokat a gyerekeket szólítják meg egy kezdeményezésben, akiknek az ötösnél gyengébb osztályzatuk is van. Méghozzá az egyik köztudottan nagy kedvencüket, óriás palacsintát sütnek nekik. Hangsúlyozta, programjukon természetesen a kitűnőket is szívesen látták és kínálták meg egy-egy finomsággal.

Mindenki örült a kezdeményezésnek /Fotók: Imre György/

Végül kifejtette, felhívásukhoz számos magánszemély és cég csatlakozott, akiknek jóvoltából háromszáz adagnyi alapanyag gyűlt össze a sütés napjára. Emellett a Szekció zenekar is segítette akciójukat, a korábbi jótékonysági felhívásaikhoz hasonlóan, így a diákok zeneszó mellett falatozhattak.

Gagia Imréné a hét éves Viviennel és a kilenc éves Viktóriával érkezett palacsintázni. Elmondta, nagyon örülnek a kezdeményezésnek, különösen azért, mert nem hallott még olyanról, hogy valaki a nem kitűnő diákokat ajándékozná meg a tanév végén. Majd Vivientől megtudtuk, neki a lekváros a kedvence, Viktória pedig mindenevő, ha az édességről van szó és már mindketten nagyon várták a vasárnap délutánt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában