Becsengettek

2020.09.01. 13:52

Korszerűbbé vált a szarvasi Székely Mihály iskola kollégiuma

Megkezdődött a 2020/2021-es tanév a szarvasi Székely Mihály iskolában is, melynek évnyitóját kedden tartották. Az idei esemény azonban különleges volt, hiszen a tanévkezdéssel egyszerre ünnepelték nemrég megújult kollégiumuk átadóját is.

V. E.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, Magyarország az elmúlt években dinamikusan fejlődött, amelynek folytatásához jól képzett szakemberekre, elismert pedagógusokra és megfelelő infrastruktúrára van szükség. Ehhez kapcsolódnak az oktatásra és annak fejlesztésére szánt támogatások, melyeknek a kollégium felújítása, korszerűsítése is köszönhető. Az épület fejlesztése pedig egyaránt szolgálja a benne lakó diákok kényelmét, komfortérzetét és az energiatakarékosságot is, hiszen nagymértékben illeszkedik a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiához.

Nagyobb komfort vár a Szarvason tanuló fiatalokra /A szerző felvétele/

Babák Mihály polgármester kifejtette, nagy öröm a szarvasiaknak, gimnáziummal és szakképző iskolával is rendelkeznek, kielégítve ezzel nem csupán a város, hanem a járás lakóinak igényeit is. Utóbbinak ráadásul rendkívül jó gazdája a Gyulai Szakképzési Centrum (GYSZC), hiszen minden évben költ és pályáz rá, ami a mostani kollégium átadón is bebizonyosodott. Mindez azért különösen fontos, mert a megyének és az országnak is szüksége van jó szakemberekre, aki pedig erre érez hivatást, annak meg kell kapnia a legmodernebb kornak megfelelő lehetőségeket mind az oktatásban, mind pedig a nevelésben, ellátásban.

Kovács Zsuzsanna, a GYSZC főigazgatója elárulta, nagy örömükre szolgált, hogy pályázatot nyertek szarvasi intézményük számára, amelynek kollégiuma így mintegy 150 millió forintból újulhatott meg. A beruházás keretében az épület kapott többek közt napelemeket, külső szigetelést és festést, korszerű nyílászárókat, fűtésrendszert, illetve az összeg a belül megkezdett karbantartási munkálatok befejezését is lehetővé tette.

Ozsváth Zsuzsanna intézményvezető elmondta, a kollégium felújítása körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdődött a tervekről való egyeztetéssel. Megújulásuk ekkor már időszerű volt, hiszen általa a mai kornak megfelelő energetikai korszerűsítés is megtörtént, illetve 1978-ban készült épületük kívül-belül szebb köntösbe is bújhatott, ami eddig építéskori formájában volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában