Plazmaraton

2021.05.22. 09:00

A plazmaadókat várják Békéscsabán

A Békéscsabai Előre Úszó Klub fiatal sportolói részére gyűjtenek adományokat plazmaadók segítségével a Plazmaraton elnevezésű esemény szervezői.

beol.hu

Az esemény szervezői számára kifejezetten fontos a társadalmi felelősségvállalás, a tavalyi év során közel egymillió forintot adományoztak különböző helyi szervezetek, alapítványok részére. Idén szeretnék még inkább kivenni a részünket a segítségnyújtásban, így májustól kezdődően még több adománygyűjtést terveznek. Ebben a hónapban ez lesz a második ilyen napjuk, ugyanis május 10-én a gyulai covid-osztály részére sikerült 150.000 Ft-ot gyűjteniük.

Ezen felül az esemény további célja felhívni a lakosság figyelmét a plazmaadás fontosságára, arra, hogy segítségükkel olyan rászoruló betegeknek tudnak hozzájárulni a gyógyuláshoz, akik például veleszületett vérzékenyek, súlyos égési sérültek, transzplantáción estek át, vagy immunhiányos betegek.

A plazmaadókat szombaton 15.30-kor várják a Plazma Centerben Békéscsabán, a Jókai utca 1-19. sz. alatt.

A Plazmaraton szervezői minden plazmaadás után 500 Ft-ot ajánlanak fel a Békéscsabai Előre Úszó Klub részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában