előkészítő munkálatok

2021.08.31. 06:55

Százmilliós fejlesztésekbe fogtak Békésen

Két, összesen közel 700 millió forintos projekt kapcsán kezdődtek előkészítő munkálatok múlt héten Békésen, a Rózsa, Jámbor és Kökény utcákban – tájékoztatott Kálmán Tibor polgármester.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: GA-Pix Fotó Kft.

A településvezető kérdésünkre elmondta, az önkormányzat a kiemelkedő forrást két beruházás, a kilenc utcában megvalósuló aszfaltozás és a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése kapcsán nyerte el.

– A múlt héten elkezdődött kivitelezés során a három utcában, a megújuló csapadékvíz-hálózat nyomvonalában átvágják az útalapot. Erre azért van szükség, hogy az átvágás ne a rövidesen elkészülő aszfaltburkolatot érintse – fogalmazott a polgármester. A Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. szakemberei az elkövetkező hetekben, az érintett utcák forgalmának biztosítása mellett, PVC-csőhálózatot építenek ki a megújuló csapadékvíz-elvezető rendszer részeként. Az ehhez tartozó víznyelő aknákat az aszfaltozással összhangban helyezik el.

Polgár Zoltán és Kálmán Tibor a Rózsa utcában /Fotó: A.-N. L./

A munkálatok megkezdése előtt Kálmán Tibor polgármester és Polgár Zoltán fejlesztésekért felelős alpolgármester a helyszínen tájékozódott, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a beruházás során.

Mint ismert, az önkormányzat a közelmúltban több mint 570 millió forintot nyert a ­városi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésére. A beruházásnak ugyanakkor célszerű megelőznie az aszfaltozást, hiszen máskülönben fel kellene bontani a már elkészült utat. Az aszfaltozással kapcsolatos közbeszerzési eljárás lezajlott, a kivitelezési szerződés aláírása megtörtént, így, amint a csapadékvízprojekt elkészítése elkészült, az útfejlesztés is elkezdődhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában