Megyegyűlés

2022.03.11. 20:17

Nem járt a bizottsági ülésekre, visszahívták Szabó Ervint

Az ünnepit követően rendkívüli ülést tartott pénteken Lőkösházán a megyei közgyűlés. Mivel megalakulása óta egyetlen alkalommal sem jelent meg az ügyrendi bizottság ülésén a jobbikos dr. Szabó Ervin, pedig annak alelnöke, ezért visszahívták a bizottságból.

L. B.

A rendkívüli megyegyűlést is kihagyta dr. Szabó Ervin /A szerző felvétele/

Napirendre került az ügyrendi bizottság tájékoztatása, hogy tavaly a második félévben a képviselők hány alkalommal maradtak igazolatlanul távol az ülésekről a jelenléti ívek alapján: a jobbikos dr. Szabó Ervin ötször, a momentumos Sebők Éva háromszor, a független Samu Tamás Gergő és a DK-s Szabó János Zoltán pedig két-két alkalommal. Nekik annyi hónapra, ahányszor hiányoztak, 25 százalékkal csökkentették a tiszteletdíjukat.

Kónya István, az ügyrendi bizottság fideszes elnöke hangsúlyozta: a képviselői munka kötelező, munkahelyként is felfogható, ahol a feladatokat el kell látni Békés megye fejlődése érdekében. 

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés fideszes elnöke arcátlanságnak nevezte, hogy a jobbikos dr. Szabó Ervin a rendkívüli ülésről is igazolatlanul hiányzott, pedig előtte, az ünnepin még jelen volt.

Mivel február 15-ig megalakulása óta egyetlen alkalommal sem jelent meg az ügyrendi bizottság ülésén a jobbikos dr. Szabó Ervin, pedig annak alelnöke, ezért a bizottság javasolta a megyei közgyűlésnek, hogy hívják vissza a bizottságból. A grémium így is döntött, és március 12-étől az ügyrendi bizottság alelnökének a DK-s Sonkolyné Szekerczés Margitot választották meg.

Az igazolatlan hiányzások miatt elvont képviselői tiszteletdíjak 550 ezer forintot tesznek ki. A grémium döntése nyomán azt jótékony céllal a Híd Kárpátaljáért segélyprogram, az orosz-ukrán háború áldozatainak megsegítésére ajánlották fel.

 

Kapcsolódó cikkünk: Egy bizottsági ülésre se ment el a jobbikos megyei képviselő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában