Békésben is oktatnak

2023.03.23. 10:52

Száz helyet lépett előre a MATE a világ agrártudományi rangsorában

Immáron a 151-200. helyen található a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorában.

Ny. L.

Dr. Gyuricza Csaba: kiemelt hangsúlyt fektetünk az oktatás-kutatás teljes megújítására

Fotó: Für Henrik

A Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as listáján helyezésével a valaha volt legjobb pozíciót érte el az egyetem, és a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen.

A 2022-ben produkált 50 helyes előrelépés után idén ismét 50 pozíciót javított a MATE, amivel két év alatt már 100 helyes javulást könyvelhet el az intézmény az agrárképzéseket kínáló egyetemek között. Ezzel a MATE Magyarországon az első, Közép-Kelet-Európában a hatodik pozíciót foglalja el, amivel ismét egy lépéssel közelebb jutott céljához, hogy a régió első számú agráregyetemévé váljon.

A 2023-as rangsorban először értékelték az egyetemek aktív nemzetközi tudományos kapcsolatainak földrajzi sokszínűségét. Ezen a téren a MATE kiterjedt és folyamatosan bővülő európai, ázsiai, afrikai és amerikai akadémiai partneri hálózatának köszönhetően kiemelten teljesített.

– Egyetemünk 2021. február 1-jei megalakulása óta kiemelt hangsúlyt fektet az oktatás-kutatás teljes megújítására, a külföldi hallgatók intenzív toborzására, a publikációs tevékenység tudatos erősítésére. Emellett arra is, hogy minél több projektben és minél szorosabban együtt tudjunk működni a legmodernebb technológiákat alkalmazó hazai és nemzetközi stratégiai partnereinkkel – hangsúlyozta a gyomaendrődi származású dr. Gyuricza Csaba rektor. – Ennek köszönhető az, hogy a MATE partnerhálózata a rangsor által vizsgált ötéves időszakban már több mint 300 intézményre terjedt ki, kutatóink pedig ez idő alatt 56 ország szakembereivel publikáltak közös tudományos eredményeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában