Csabagyöngye

2023.04.27. 17:40

Fiúk és lányok is asztal mellé álltak a csabai csocsóversenyen

Négy asztalnál, egyéniben és párosban egyaránt zajlottak a küzdelmek azon a csocsóversenyen, amelyet hetedik alkalommal szervezett meg csütörtökön békéscsabai középiskolásoknak a Csabagyöngye Kulturális Központban a Viharsarki Csocsó Egyesület, valamint a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium diákönkormányzata.

N. Sz.

Fotók: Für Henrik

Földi Zsolt, az egyesület alelnöke elmondta, két részre bontották a küzdelmeket. Az alapszakasz során egy nyert szettig, azaz hét gólig mentek a meccsek, majd az egyenes kieséses résztől kezdve két nyert szettig tartottak a mérkőzések. Hozzáfűzte: hivatalos versenyeken mások a szabályok, viszont itt az volt a cél, hogy a fiatalok, köztük fiúk és lányok, játsszanak, élvezzék a viadalt.

Kiemelte: igazi versenyasztalok mellé álltak a tanulók, amelyek a szokásoshoz képest mások a bábuk kinézetében, vagy abban, hogy kirepülhet belőlük a labda. 

Hetedik alkalommal rendeztek csocsóversenyt a Csabagyöngye Kulturális Központban békéscsabai középiskolásoknak.

Úgy véli, a csocsó kocsmajátékként népszerű, versenysportként annyira nem – pedig ők az egyesületnél úgy tekintenek rá –, a cél az, hogy megtalálhassák a diákok is az arany középutat. A Csabagyöngye Kulturális Központban heti kétszer tartanak edzéseket, kulturált körülmények között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában