Összefoglaló

2023.06.13. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 13.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. június 13-án.

Beol.hu

Ez szörnyű: 11 éves kislányt lőttek agyon egy családi grillpartin. Egy 71 éves szomszéd így állt bosszút amiért a család kivágott néhány fát az udvaron.

Nem az az agresszív fajta – mondta egyik rokona arról a húszéves fiatalemberről, aki hétfőn délután nyakon szúrta édesapját, majd a kiérkező rendőrök figyelmeztető lövéseire sem adta át a kését. Végül úgy tudták megállítani, hogy meglőtték. A támadó előtte a közöségi oldalára feltöltött videón rögzítette, ahogy beintett a rendőröknek.

Összesett egy szarvasi férfi vasárnap: újraélesztését először lánya kezdte meg, majd a kiérkező mentők folytatták az életmentést.

Nem érzi magát felelősnek a sofőr, aki a forró buszban felejtette a tiszaderzsi kislányt. A buszban több mint 50 fok volt, a gyerek meghalt.

Bírósági ítélet született Debrecenben azon csalók ügyében, akik a törlesztőrészleteket beszedték, a kölcsönt viszont nem folyósították. A cégnek Békéscsabán is volt irodája.

A Szentesi utca egyik házából indult útnak egy mentálisan nem teljesen egészséges 89 éves asszony hétfőn. Családja mindenhol próbálta megkeresni, jártak a rendőrségen, de a Facebookra is feltették, hogy aki látja, szóljon. Végül a helyi mezőőrök segítségével sikerült megtalálni.

A DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. Csongrád–Csanád és Békés vármegyét felölelő működési területéről 80 ezer köbméter tűzifaigény érkezett be a lakosságtól, melynek eddig a 84 százalékát adtát át a vevőknek. A cég Békés vármegyében megállapodást kötött egy vállalkozással, amely egyfajta diszpécser szolgálatként közvetít a vevő és a szállítást végző között, amennyiben ezt a vásárló kéri.

Azonnal rendet tesz a lomtalanítás után az önkormányzat – emelte ki Szarvas Péter polgármester a Facebook oldalán. Fontos, hogy annak a hulladéknak az eltakarítása, melyet nem lett volna szabad kitenni, az ingatlan tulajdonosának a dolga.

A SpaceX rakétájával indult útnak a Műegyetem ötödik kisműholdja. Az MRC-100 a SpaceX Falcon 9-es rakétájának Transporter 8 missziójával magyar idő szerint hétfőn 23:35-kor startolt a kaliforniai Vandenberg-űrközpontból.

A ChatGPT több pénzt keresett a tőzsdén, mint a profik. A nagyobb befektetési alapok már évek óta mesterséges intelligenciát is bevetnek befektetési döntéseik támogatására, de a ChatGPT immáron a nagyközönség kezébe adta a technológiát.

Kétszáz napjuk van, hogy felújítsák a Százéves cukrászdát Gyulán. A kivitelezési szerződés kedd reggeli ünnepélyes aláírásával megkezdődött a gyulai Százéves cukrászda és a Ladics-ház felújítása. A rekonstrukció várhatón mintegy kétszáz nap alatt készül el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában