Ismét egy hajóban eveznek

2023.06.24. 19:46

Tovább népszerűsítik a Körösök különleges tájait - galériával, videóval

Immáron tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Egy hajóban evezünk elnevezésű vízitúrát a hétvégén. A szombaton kezdődött és vasárnapig tartó esemény legfőbb célja a Körösök különleges, vadregényes tájainak népszerűsítése, minél többekkel való megismertetése, valamint az aktív turizmus további erősítése.

Papp Gábor

Forrás: Kiss Zoltán

 A kétnapos túra ezúttal is a hagyományos útvonalon haladt, illetve halad. Induló állomása a gyulai Kisökör-járási információs- és fogadóbázis volt, az első pihenőt pedig a Fekete- és a Fehér-Körös összefolyásánál lévő Szanazugban tartották. A délutáni Békési Kishajó Kikötőbe történő megérkezést követően egy élőzenés koncert várta a túrázókat. Második nap a következő állomása Köröstarcsa lesz, ahová vasárnap a délutáni órákban érkeznek meg a résztvevők, és ott is megvendégelik majd a csapatot. 

Kálmán Tibor, Békés polgármestere, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségi tagja, az Alsó-Tisza és Körösök régió képviselője elmondta, az esemény ismét bizonyította, hogy az Izsó Gábor, Békés korábbi polgármestere kezdeményezésére életre hívott esemény beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

– A túrát már tizenhatodik alkalommal szerveztük meg, és a program nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Körösök, mint aktív vízi turisztikai útvonal ott szerepeljen az ország idegenforgalmi térképén – hangsúlyozta Kálmán Tibor. – Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél többen tudjanak a Körösökről, mint potenciális aktív turisztikai célpontról. Lényeges, hogy bemutassuk, egy barátságos, kellemes folyóról van szó, amelyen a túrázás alapjait most elsajátítók és a haladók, a profik egyaránt jól érezhetik magukat. Azon dolgozunk, hogy erről a lehető legtöbben információkat kapjanak; hogy minél többen ellátogassanak hozzánk. Hisszük, hogy aki egyszer eljön hozzánk, az később visszatérő vendégünk lehet. Az aktív kikapcsolódást kedvelők és azok, akik a különleges tájakat kedvelik, egyaránt megtalálják a számításukat nálunk.

Kálmán Tibor, aki maga is végigevezte a távot, kérdésünkre elmondta, az időjárás kegyes volt hozzájuk, hiszen az a túrát megelőző péntekről szombatra virradó éjjel kitombolta magát. 

– Kellemes enyhén felhős időben tehettük meg a vízi utat, a nap így nem égetett annyira – számolt be a körülményekről. A Fehér- és a Fekete-Körös összefolyásánál, Szanazugban volt egy kis megvendégelés, a Békési Kishajó-kikötőben pedig gulyáslevessel várták a sportembereket. Szólt arról, hogy a túrát ezúttal is Balázs László segítette a kísérő hajóval.

Békés polgármestere kiemelte, az előző években megszokottakkal ellentétben idén a program nem a helyi fürdőben folytatódott, hanem élő koncertek várták a vendégek a békési kikötőben. 
 

Sok érdeklődő és koncert a fedélzeten
A túra első napján mintegy százhúszan vettek részt, a második napra száz sportembert várnak. Nagyon sokan jöttek a megyéből, Békéscsabáról, Gyuláról, Békésről, Orosházáról, de nagyon érdekes, hogy Budapestről is többen kapcsolódtak be a programba, illetve más Kelet-Magyarországi helyekről is.

A békési beérkezést követően kezdődött el az Élőzenés koncert a fedélzeten című program a helyi kishajó-kikötőben. Fellépett a Béci Band, Török György gitárművész, a Szaffi Kultur duó, az LA Beat zenekar, valamint Netti és Hollander Beat.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában