2023.08.12. 11:13
A grillezést népszerűsítette Győrffy Balázs NAK-elnök és a Békés vármegyei Prohászka Béla mesterszakács
A hazai alapanyagok felhasználását és a grillezést népszerűsítette egy közös sütés-főzés alkalmával Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos elnöke és a Békés vármegyei Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke.
Győrffy Balázs (balra) és Prohászka Béla minőségi alapanyagokat használt fel
Forrás: BMH
Győrffy Balázs egyelőre annyit közölt Facebook-oldalán, hogy Prohászka Béla mesterszakácstól a grillezés terén is van mit eltanulni. Izzasztott kacsamell, vaddisznósaslik, szűzérme, citromfüves meggycsatni is készült többek között. A közös grillezésről, az ételekről, elkészítésükről videó is készült, jelenleg a vágása zajlik. A NAK elnöke kiemelte, már nagyon várja a videót, mely elérhető lesz Facebook-oldalán is.
Prohászka Béla elmondta, az agrárkamara, valamint szövetségük egyaránt fontosnak tartja a hazai, minőségi alapanyagok felhasználását, a magyar gazdák, termelők érdekében is. Másrészt egészen más az ízük, a beltartalmuk, a színük, az illatuk, mint a sokszor távolról ideutaztatott áruknak. A grillezés több válfaját is bemutatták, faszénen, elektromos grillen és tárcsán egyaránt készítettek ínycsiklandó falatokat, ételeket.
A közös grillezésről a videó megjelenésekor tudhatunk meg további részleteket.