2024.01.16. 12:50
Készülnek a stuttgarti gasztroolimpiára: vendégünk Ambrus György
Stúdiónk vendége a Békéscsabához is ezer szállal kötődő Ambrus György, Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács volt. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy az általa vezetett Békés Vármegyei Culinary Team már javában benne van a februári, stuttgarti, gasztroolimpia felkészülési időszakában.
Ambrus György
Ambrus György kiemelte, 2008 óta minden kiemelkedő világeseményen – olimpia, világbajnokság –, indultak, és mindenhonnan érmekkel tértek haza. Emellett tapasztalatokkal is gazdagodtak, merre tart a világtrend, mi az, amit például Békés vármegye, Békéscsaba vendéglátásában is kamatoztatni, felhasználni lehet.
– Amiben nagyon erősek vagyunk, és mindig is elámulnak rajtunk, az a Békés vármegyei, békéscsabai alapanyagok sokasága, sokszínűsége – emelte ki a culinary team vezetője. – Az ezekből elkészített és bemutatott ételeinket is mindig nagyra értékeli, díjazza a zsűri. A mostani, Stuttgart előtti főpróbán nem árulunk zsákbamacskát, vagyis bemutatjuk a nyilvánosságnak is azokat az ételeket, amikkel versenyzünk majd.
Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!