Fejlesztés

2024.05.30. 10:27

Ladics-ház: VR-szemüveggel sétakocsikázhatunk a századforduló gyulai utcáin

A jövő csütörtöki hivatalos megnyitó előtt Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárral, dr. Takács Árpád főispánnal, dr. Kovács József országgyűlési képviselővel és Fekete-Dombi Ildikóval, a gyulai kiállítóhelyeket üzemetető Erkel Nkft. ügyvezetőjével a felújított Ladics-házba látogatott dr. Görgényi Ernő, hogy megnézzék a megújult és kibővített tárlatot.

Papp Gábor

A Ladics-ház egyedülálló gyűjteménye mindig is a kedvenc gyulai kiállításom volt, nincs még egy ilyen, a XIX. századi polgárság életét bemutató gyűjtemény Magyarországon – emelte ki Facebook-posztjában dr. Görgényi Ernő. – A felújított és kibővített tárlat amellett, hogy karnyújtási távolságra hozza a hagyományőrző polgári családban öt generáción át megmaradt eredeti bútorokat, tárgyakat, öltözékeket és a szellemi életükről tanúskodó emlékeket, mostantól még többet kínál.

A Ladics-ház nagyon különleges élményt tartogat a látogatók számára. Forrás: Facebook

A megújult kiállítás alapkoncepciója, hogy a meglévő enteriőrök nem változnak. Ennek az a varázsa, hogy az eredeti környezetben maradva, mégis azokon – a digitális technika segítségével – túllépve mutatják be a Ladics család történetét, a kor jellemzőit, és mesélik el a családhoz kötődő sztorikat. A fejlesztésnek köszönhetően a látogatók VR-szemüveggel sétakocsikázhatnak a századforduló gyulai utcáin.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában