Vándorlegény

2024.06.19. 13:02

Íme, a dombegyházi hímző utánpótlás!

Nem is olyan régen arról cikkeztünk, hogy a dombegyházi Balsaráti Vitus János Általános Iskola hímző szakkörének fiataljai milyen sikereket értek el. Az ügyes diákok komoly utánpótlást jelenthetnek a helyi kézművesek, hímző asszonyok közösségének. Ó, de sokan irigylik ezért a dombegyháziakat!

Bakulya Mihály

Az iskolai hímző szakkör most vett részt a Nádudvaron megrendezett XV. Vándorlegény országos gyermek és ifjúsági népi kézműves pályázat országos kiállításán.

népi kézművesség
Nádudvaron is bemutatkozhattak a dombegyházi hímző tehetségek. Fotó: Facebook

– Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a szakkör tagjainak munkáit is kiállították. A tanulók nagy örömmel fogadták a kiállításon való részvétel lehetőségét – olvastuk az iskola közösségi oldalán a beszámolójukat.

Ebben az iskolában komoly hagyománya van a hímző szakköri munkának. Dombegyházon nincs gond az utánpótlással! S íme, egy újabb siker, egy újabb motiváció a gyerekeknek és felkészítőjüknek.

Az iskola közösségi oldalán a képes beszámoló arról árulkodik, imádták a nádudvari lehetőség minden pillanatát a dombegyházi fiatalok. Lássuk, kik is képviselték szülőfalujukat, iskolájukat, alkotó közösségüket: 3. osztály Szabó Róbert , 4. osztály Berki Izabella Ivett, Köböl Lili Iringó, Rédai Ádám, Rédai Boglárka, Szeles Boglárka Csenge. 5. osztály: Czirle Dorina Hanna, Rácz Lili Zsuzsanna, Rövid Stella, Zsámbók Hanna. 6. osztály: Szubity Izabella. Felkészítő tanáruk: Puskás Magdolna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában