Voks 2024

2024.06.21. 14:58

Három kereszténydemokrata lesz a vármegyei közgyűlésben

A Fidesz-KDNP listájáról kilencen jutottak be a vármegyei közgyűlésbe a június 9-ei önkormányzati választás eredményeként, mivel a választók több mint 51 százaléka voksolt a kormánypártok listájára – írták a Békés vármegyei KDNP Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Mint ismertették, kilenc Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő lesz az újonnan megalakuló vármegyei közgyűlésben – Farkas Tamás, Kónya István, Lehóczkiné Timár Irén Mária, Mucsi András, Szebellédi Zoltán, Szegedi Balázs, Molnár Sándor, dr. Onody Gyula és Seres Péter –, közülük hárman képviselik a kereszténydemokratákat, így Lehóczkiné Timár Irén Mária, Mucsi András és Szebellédi Zoltán.

kormánypártok, vármegyei közgyűlés, mandátum, Fidesz, KDNP
A kormánypártok kilenc mandátumot szereztek a vármegyei közgyűlésben. Fotó: KDNP Békés vármegye Facebook-oldala

A Békés vármegyei közgyűlésben 16 önkormányzati képviselő kap helyet, a megbízóleveleiket a minap vették át a vármegyeházán. Amíg a Fidesz-KDNP 9, addig a Mi Hazánk három, a DK és a Momentum pedig két-két mandátumot szerzett a grémiumban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában