Választás

2024.06.08. 15:16

A keresztény értékekre és hiteles vezetőkre szavazásra buzdít a KÉSZ

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége immár hagyományosan minden nemzeti és európai választás előtt küldetése felelősségével buzdítja tagjait és valamennyi jószándékú magyar állampolgárt, hogy vegyen részt a szavazáson és elsősorban a keresztény társadalmi tanítás értékei alapján adja le voksát – tájékoztatta hírportálunkat a KÉSZ Országos elnökségének közleményéről Köteles Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési elnöke.

Papp Gábor

Idén június 9-én a jövőnket meghatározó, kettős választás vár a szavazásra jogosult polgárokra – emelték ki a közleményben. – Egyfelől szűkebb környezetünk, a helyi önkormányzatok képviselőinek és a polgármestereknek a megválasztására történik. Mindannyiunk számára fontos, hogy felelősségteljesen és tudatosan járjunk el a szavazás során. Nem elég csak az ígéretekre figyelnünk: olyan hiteles jelölteket kell támogatnunk, akik valóban megélik és képviselik a keresztény értékeket.

KÉSZ, választás 2024, szavazás,
A KÉSZ szerint az idei szavazás alkalom arra, hogy olyan helyi és uniós vezetőket válasszunk, akik ténylegesen a keresztény erkölcsiség, az élet tisztelete, a béke és a közjó érdekében munkálkodnak.
Fotó: MW-archív

Hozzátették, másfelől ezen a vasárnapon az európai közösség jövőbeli irányáról is döntünk. Az Európai Unió napjainkra messze eltávolodott az alapító atyák gondolatiságától.

„Két világégés borzalmai után az európai együttműködés életre hívása a béke garanciáját jelentette, melyben nyílt párbeszéd és a nemzeti érdekek kiegyensúlyozása vezette a döntéshozókat, akik elismerték a kereszténység társadalomban betöltött és a közjót segítő szerepét. Ma azonban egy olyan szupranacionális új hatalmi központ megfelelő jogosítványokkal való felruházása zajlik, amely tagadja Európa keresztény gyökereit és amely az eltérő véleményeket súlyosan megbélyegzi, a tradicionálisértékek mellett felszólalókat elnémítja. Mindezt egy olyan korszak közepén, amikor rég nem tapasztalt kihívások és veszélyek fenyegetik Európa jövőjét. Éppen ezért az uniós parlamenti képviselők megválasztása során a KÉSZ kiemelten felhívja a figyelmet arra, hogy olyan pártot támogassunk, amely képes jövőbe mutató és tartós, a nemzeti, keresztény és európai értékeket építő válaszokat adni korunk nagy kérdéseire” – hangsúlyozták, majd hozzátették:

Álljunk ki szavazatunkkal az európai keresztény civilizáció jövője, a véleménynyilvánítás és a vallásgyakorlás szabadsága, a hagyományos családmodell, a kisebbségi jogok, az emberközpontú társadalom és gazdaság, a konfliktusok békés rendezése és a teremtett világ védelme mellett. Vegyünk részt a június 9-i választásokon, mert a döntésünk hatással van közösségeinknek és magának az Európai Uniónak is a jövőjére. Éljünk állampolgári jogunkkal, távolmaradásunkkal ne adjuk át más ideológiát képviselőknek a döntés lehetőségét. Az idei szavazás alkalom arra, hogy olyan helyi és uniós vezetőket válasszunk, akik ténylegesen a keresztény erkölcsiség, az élet tisztelete, a béke és a közjó érdekében munkálkodnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában