Kirándulás

2024.06.20. 13:38

Világsztárok nyomába eredtek az orosháziak

Az orosházi nyugdíjas pedagógusok lelkes csoportja a fővárosba utazott, a Zene Házában megnézte a Dívák&Ikonok című kiállítást. A londoni Victoria&Albert Múzeum nagy sikerű utazókiállítása a 19. századtól napjainkig bemutatja az ikonikus előadóművészek történetét, társadalmi szerepét. Elárulták: ezt látniuk kell másoknak is!

Csete Ilona

Itt a nyár, újabb kirándulásukat a Zene Házába szervezték az orosházi nyugdíjas pedagógusok

Fotó: BMH

Az orosházi egyesület elnöke, Makuláné Gulicska Valéria elmesélte élményeiket (miközben már egy újabb túrájukat szervezi). Köztudott, hogy élménygyűjtésük során nagyon sok helyre eljutnak az orosháziak.

– A Zene Háza nagyszerű helyszínt biztosított ennek a nagyszabású kiállításnak. Miközben az ismert színészek, énekesek fényképeit, jelmezeit megcsodálhattuk, kaptunk egy kis színház- és filmtörténetet. Sőt, betekintést nyerhettünk a női emancipációs törekvésekbe is. Óriási anyagot láttunk, aminek külön érdekessége, hogy a nemzetközi hírességek mellett bemutatja a magyarokat is. Erre a kiállításra is igaz, hogy többször is látni kellene.

Nagy élmény volt délutáni programjuk is a volt Kogart házban. Victor Vasarely, francia-magyar festő és szobrász, az op-art legjelentősebb képviselője és Magyarországon dolgozó fiatalabb kortársa, az Orosházán született Fajó János kiállítását is megnézték.

Közös munkájuk nyomán lehetővé vált a geometrikus művek sokszorosítása, népszerűsítése, a hétköznapi életben való felhasználása - tette hozzá a nyugdíjas pedagógus civil közösség tagja, Pirer Gyuláné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában