Képviselő-testület

2024.06.25. 07:32

Átvették megbízóleveleiket az új testület tagjai Dévaványán

A helyi választási bizottság a napokban adta át a június 9-én tartott választáson legtöbb szavazatot kapott jelöltek megbízóleveleit.

Dinya Magdolna

A regnáló képviselő-testület a munkáját október 1-ig látja el, a döntéseket az átadás napjáig ez a testület hozza. A jelenlegi testület adja át a kitüntetéseket augusztus 20-án, az utolsó rendes testületi ülést pedig szeptember 26-án tartják meg adták hírül a város weboldalán.

testület, új testület, alakuló ülés, képviselők
Az új testület első testületi ülése várhatóan október 31-én lesz Fotó: devavanya.hu

Az új testület október elsején veszi át a feladatokat. Az alakuló ülés megtartását is ebben a hónapban tervezik, ahol esküt tesznek a képviselők, és elfogadják az új testület szervezeti- és működési szabályzatát, megválasztják az alpolgármestereket, bizottsági elnököket, és kialakítják a bizottságokat, valamint döntés születik a képviselőket megillető tiszteletdíjakról is. Mind az alakuló ülés, mind a rendes testületi ülések nyilvánosak, bárki számára látogathatóak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában