Az értékekről szólt a nap

2024.06.01. 17:48

Pepe manó mellé a Piszkos Motorosok is befutottak Kondoroson

Kondoros híres arról is, hogy a helyi értékeket folyamatosan felkutatják, és nem egyből Békés vármegyei érték is születik. Többek között erről is szó esett szombaton Kondoroson, az értékek napján. A helyi művelődési házban kiállítás nyílt, amit Harangozó Imre néprajzkutató, a Békés Vármegyei Értékbizottság tagja nyitott meg. A csárda melletti téren számos szórakoztató, közösségi, családi program várta az érdeklődőket.

Nyemcsok László

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere és Kozsuch Kornél, a Kondorosi Értéktár Bizottság elnöke elmondta, büszkék a kondorosiak az értékeikre, és büszkék azokra is, akik ezeket felkutatják, felterjesztik a helyi vagy éppen a Békés Vármegyei Értéktárbizottság elé.

A művelődési házban nyílt az értékekből kiállítás Fotó: Bankó Tamás

Az egész szombat délután az értékek mellett a szórakozásról, a családi programokról szólt. Olyan közösségek is bemutatkoztak műsorukkal, melyek már jó hírét vitték szerte a vármegyében, az országban vagy a határon túl is Kondorosnak, de még nincsenek bent az értéktárban. Ahogy Ribárszki Péter fogalmazott, a produkciókat látva, ez már csak idő kérdése.

Néhány név és produkció, ami színesebbé tette a kondorosiak szombatját: Pepe Manó zenés gyermekműsora, Piszkos Motorosok  gyermekmotoroztatása, Nokedli-bohóc fellépése, régiós folklórgála, Kondorosi Zenészek Közösségének koncertje, és az elmaradhatatlan utcabál.  

Ahogy azt Ribárszki Péter elmondta, a Kondorosért Közalapítvány, a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület is közreműködött a rendezvény sikeres lebonyolításában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában