Csúcs

2024.06.02. 15:45

Ismét megdőlt a pontyrekord a Fás-tavon

Néhány napon belül másodjára dőlt meg a hivatalos békéscsabai fás-tavi pontyrekord, ezúttal elérve a 20 kilogrammos súlyhatárt – írta Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). Málik Csaba mesélt hírportálunknak arról, hogy miként érte el a kiváló fogást. Csabának köszönhetően így ismét megdőlt a pontyrekord a Fás-tavon.

Papp Gábor

Málik Csaba kiemelte, hétfőn munka után kiugrottak egy szalonnasütésre a Fás-tó partjára egy kis rapid pecával egybekötve.

Málik Csaba és testvére, Richárd a fogás után.
Málik Csaba és testvére, Richárd a fogás után

– Ezért csak minimális felszerelést vittünk magunkkal. A botzsákba kerültek a 360 centis kis finom feeder botok, az orsókon 22 milliméteres monofil zsinórok, 14-es fonott horogelőkék ezeken pedig a kis pontyozóhorgok – elevenítette fel a történteket. – Így vágtunk bele az éjszakába, persze etetés nélkül itt se ment. 12 „rakétát” belőttünk, tigrismogyorót és erjesztett kukoricát vegyesen. A csali egy szem ananászos gumi kukorica volt. Egy jó 10 kilós tükörponttyal indítottunk, majd 2 óra 15 perckor szélcsendes időben, erőteljes húzós kapással jelentkezett életem eddigi legnagyobb pontya, ami egyben az egyéni pontyrekordom is. Öcsém, Málik Richárd segítségével 15-20 perces fárasztás után sikerült megszákolni ezt a gyönyörű halat, ami pontosan 20 kilót nyomott és 85 centi hosszú volt. A halőr kiérkezéséig a hatalmas bojlis merítőbe tartottam a halat a vízben állva, hiszen ekkora halra nem készültünk és csak egy 3 méteres verseny haltartó volt nálunk. Mézes Zsolt halőr kiérkezése után dokumentáltuk a hal adatait és kíméletes bánásmóddal visszaengedtük éltető elemébe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában