Születésnap

2024.06.22. 16:34

Szerelem első látásra – a 90 éves Gyula bácsi elmesélte

Köszönteni érkezett a család a 90. születésnapját ünneplő Molnár Gyulához. Az orosházi, egykori üveggyári dolgozó körül a dédunokák hancúroztak, a felnőttek a tortát készítették, Gyula bácsi felesége pedig mosolyogva fogadta a vendégeket házukban szombaton délután.

Csete Ilona

Molnár Gyula napra pontosan 90 évvel ezelőtt, 1934. június 22-én született. A szeghalmi fiatalember amikor megpillantotta a szép orosházi lányt, nem volt kérdés, ez első pillantásra szerelem! – és Orosházát választotta lakóhelyéül, miután feleségül vette párját 1955. december végén. Jövőre lesznek 70 éves házasok – és mesélték életük alakulását, miközben érkezett hozzájuk Antal László önkormányzati képviselő, hogy átadja az ünnepeltnek a születésnapi díszoklevelet.

Gyula bácsi, 90 éves, születésnap, családja körében
Molnár Gyula családja együtt ünnepelt. A szerző felvétele

A család (lányuk, 2 unokájuk, 4 dédunokájuk és a hozzátartozók) boldogan vette körbe az idős, de máig aktív házaspárt. Gyula bácsi miután Orosházán megkezdte feleségével a közös életet, dolgozott az Új Élet Termelőszövetkezetben, majd a Vas- és Kályhaipari Vállalatnál. Ott volt az üveggyár építésénél 1962-től, majd onnan, az oktatási osztályról 1991-ben ment nyugdíjba.

Molnár Gyulának Antal László adta át a díszoklevelet. A szerző felvétele

– Mi nyüzsgő emberek voltunk s vagyunk, ezért költöztünk kertes házba – mesélte a felesége, miután elismerően szóltunk a nagyon szépen gondozott kertjükről. A sok virág üdítő látványa mellett megtermelnek mindent, ami kell a konyhára.

– Ennél nagyobb öröm és éltető erő, mint a gyerekek, talán nincs is – mondták meghatódva, miután az ünnepelt elfújta a tortáján a gyertyákat.

A torta és a 90 éves Gyula bácsi. A szerző felvétele


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában