Fejlesztés

2024.06.02. 08:00

Vizes játszótér is lesz a dévaványai parkban

A Magyar Államkincstár a közelmúltban jóváhagyta az egykori városháza területén létesítendő park terveit, így megkezdődött a közbeszerzési eljárás előkészítése Dévaványán. A park fő látványossága egy vizes játszótér lesz, ahol a kicsik a nyári hónapokban játszhatnak, míg a szülők az árnyékban hűsölhetnek.

Dinya Magdolna

A jogi anyag összeállítását követően a közbeszerzés, amennyiben első körben érvényes ajánlatok érkeznek, várhatóan 3-4 hónap múlva zárulhat le. A nyertes ajánlattevővel a szerződés ezt követően köthető meg, aki az ősz folyamán elkezdheti a kivitelezést – adták hírül a város weboldalán.

vizes játszótér, dévaványai park
A park fő látványossága egy vizes játszótér lesz, ahol a kicsik a nyári hónapokban játszhatnak, míg a szülők az árnyékban hűsölhetnek. 
Illusztráció: MW-archív

Az elfogadott tervek igen összetettek. Az Európai Unió és a magyar kormány elvárásainak, illetve a helyi igényeknek is igyekezett a tervezőcsapat megfelelni. A park fő látványossága egy vizes játszótér lesz, ahol a kicsik a nyári hónapokban játszhatnak, míg a szülők az árnyékban hűsölhetnek. A rendezvénytér kiváló helyszíne lehet a jövőbeli koncerteknek, városi eseményeknek, villamoshálózata, gépészete úgy lett tervezve, hogy az, a rendezvények során az árusok igényeit is ki tudja elégíteni. 

A vizes játszótér mellett számos attrakció készülhet

A park a sok zöld felület mellett esőkerttel, zöld fallal bővül, illetve több korosztálynak megfelelő játékok lesznek rajta elhelyezve, például: kötélcsúszda, kültéri csocsóasztal, kosárpalánk. Az egykori GAMESZ épülete raktárként, üzlethelyiségként, illetve irodaként fog tovább működni, benne nyilvános különnemű és akadálymentesített mosdót alakítanak ki. A park bejáratainál 55 parkolóhely épül, valamint két elektromos autótöltő és kerékpárszervízpont. A beruházás során szigorú esélyegyenlőségi és környezetvédelmi előírásokat is betartanak, azok szem előtt tartásával lett a projekt megtervezve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában