Összefoglaló

2024.07.14. 19:09

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 14.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 14-én.

Beol.hu

Ma is elhoztuk a legfontosabb híreket

a nap legfontosabb hírei, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ma is elhoztuk a legfontosabb híreket



Fényes csodajárgányok és rozsdásított patkány csalt látogatókat Kardoskútra.

Magánlátogatáson Békésen is megfordult Széles Tamás, akinek a hangját milliók ismerik. Széles Tamásnak, aki főállásban színész, és olyan híres szinkronszerepei voltak, mint a Múmia című film narrátora, a Szulejmán sorozatban a főszereplő szultán magyar hangja, a Hobbit-trilógiában Tölgypajzsos Thorin, Conan, a barbár, vagy Batman, szombaton Békés vármegyében járt.

Hányszor bombázták Békéscsabát a második világháború idején, hogyan támadhattak a szovjetek amerikai Sherman tankkal Szeghalom környékén? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok a látogatók, akik részt vettek szombaton azon a kurátori tárlatvezetésen, amelyet dr. Bácsmegi Gábor, az intézmény igazgatója vezetett a Munkácsy Mihály Múzeumban, A mi háborúnk – Békés vármegyei történetek a második világháborúból című időszaki kiállításban.

Az ütemtervnek megfelelően halad a Zsadányi Református Általános Iskola fejlesztése, bővítése – ismertette a helyszínen Demeter Ottó esperes, zsadányi református lelkész, aki Dudás Árpád polgármesterrel vette szemügyre a jelenleg is zajló munkálatokat. Hozzátette: a helyi református egyházközség összességében 700 millió forint kormányzati támogatást kapott a sportcsarnokot is magában foglaló beruházásra.

Stúdiónk vendége Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-Főkapitányság sajtószóvivője volt. Beszélgetésünk apropóját az internetes csalások adták, melyeknek egyre újabb, trükkösebb változatai vannak.

Lövések dördültek a Lencsésin: erről írt a Békés Megyei Hírlap 30 éve.

Szoboszlai bekerült az Európa-bajnokság legrosszabb csapatába.

Az angolok megtalálták a témát a fináléra: Gibraltár a miénk!



 



 




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában