Összefoglaló

2024.07.15. 20:20

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 15.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 15-én.

Beol.hu

Ma is elhoztuk a legfontosabb híreket

a nap legfontosabb hírei, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ma is elhoztuk a legfontosabb híreket


Mezőberényben, a Laposi-kerteknél kigyulladt és leégett egy autóbusz hétfőn délután. A tűz egy utánfutót és a környező növényzetet is elérte. A mezőberényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

41 fokkal megdőlt a melegrekord, Dombegyház ezüstérmes.

Tovább tart nyitva keddtől az Árpád fürdő a kánikulára való tekintettel.

Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 24 éves, büntetlen előéletű, tápióbicskei férfival szemben, aki nőnek adta ki magát, és így csalt ki közel kétmillió forintot egy vésztői férfitól. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönre tett indítványt. A járási ügyészség indítványa szerint a vádlottnak a sértettnek okozott kárt is meg kell majd fizetnie.

Európai elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit a Mátrix Projekt keretében csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt kerestek a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A férfit a lengyel hatóságok szombaton elfogták, és átadták a magyar rendőröknek. A gyanú szerint több mint egymillió forint kárt okozott egy Lőkösházán élő nőnek azzal, hogy online vásárlást színlelve egy hamis weboldalon keresztül kicsalta a bankkártya-adatait.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság makói tájegységében több helyszínen is lehet találkozni védett ízeltlábúakkal. Keleti rablópillék, tőrös szöcskék és magyar tarszák is a látogatók szeme elé kerülhetnek a rovarok közül.

Két gépkocsi ütközött össze Békéscsabán, a Lencsési út, az Ilosvai utca és a Corvin utca találkozásánál.

Boldogok a spanyolok, a tizenhetedik születésnapját a döntő előestéjén ünneplő Lamine Yamal számára pedig az Európa-bajnoki trófea a legjobb ajándék. Így értékelték az ibériaiak a vasárnap esti diadalt.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate sportszerűen elismerte, hogy Spanyolország jobb volt a fináléban, de a jövőjét firtató kérdésre kitérő választ adott.





 



 




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában