Összefoglaló

2024.07.20. 21:09

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 20.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 20-án.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A következő egy hónapban a szokottnál is figyelmesebben kell közlekedniük az autósoknak, ugyanis augusztus közepéig tart az őzek párzása. A vadásznyelven üzekedésnek nevezett időszakban ezek az állatok sokkal gyakrabban jelennek meg a közutakon. Hrabovszki János, a Békés vármegyei vadászkamara és vadászszövetség elnöke is felhívta erre a figyelmet.

A Tokióban K-1 200 méteren aranyérmes kajakos Tótka Sándor Párizsban 500 méter párosban és négyesben száll majd vízre. Tótka Sándor azt mondta, ezúttal is szeretne éremmel hazatérni az olimpiáról.

Öt Békés vármegyei, a TOP Plusz keretében önkormányzatok által benyújtott pályázat kapott kedvező elbírálást a napokban. Ennek köszönhetően újabb 1,2 milliárd forint érkezik a térségbe – ismertette Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke. Hozzátette: erről Oláh Gábor területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár tájékoztatta.

A napokban edzőtáborba vonultak a Békéscsabai AC válogatott gyaloglói. Oláh Barbara Ausztriában, Kovács Alexandra és Bor Benjámin Erdélyben erősít.

Nyolc alkalomból álló programsorozatot szervezett az Eleki Nemzetiségi Hagyományőrző Néptánc Egyesület segítségével az Elek Táncegyüttes a helyi Reibel Mihály Városi Művelődési Házban. A táncházakat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Csoóri Sándor Alap program nyújtotta támogatásból tavaly július elseje és idén június 30-a között tartották meg.

Immáron 24 éve annak, hogy Kondoros önkormányzata útjára indította térségi szintű, hagyományőrző rendezvényét. A betyárnapok programjai már pénteken délután és szombaton délelőtt is sokakat vonzottak az immár Békés vármegyei értékként tündöklő Kondorosi Csárdához és környezetéhez. Az adományozás sem maradt el, számos gazda ajánlott fel búzát a Magyarok Kenyere program pénteki, Békés vármegyei búzagyűjtő napján.

Húsz nap és 1400 kilométer megtétele után szombaton délben visszaérkeztek a köröstarcsai kikötőbe annak a Békés vármegyei vízi expedíciónak a tagjai, akik a településről, illetve Békésről indulva a Kazán-szorosig hajóztak, illetve onnan vissza. Az expedíció szinte végig óriási hőségben haladt, de mint mondták, megérte, hiszen ezúttal is különleges látvány fogadta őket.

Dévaványa önkormányzata 2020 óta négy fecskelakással rendelkezik, mind a város központjában található. A fecskelakások célja a fiatalok önálló életkezdésének támogatása, melyek pályázat útján teljes belső felújításon estek át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában