Összefoglaló

2024.07.26. 21:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 26.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 26-án.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírösszefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A békéscsabai származású, de Floridában élő tornász olimpiai bajnok, Ónodi Henrietta szívrohamot kapott. Jelenleg kórházban van, kezelésére gyűjtenek.

A Békés vármegyei gazdasszonyok csütörtökön átadták adományukat a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági akcióban Kondoroson. Minden szem, zsák búza jól jön, hogy a rászorulókat segítsék.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium művészeti tagozatán tanuló diákok alkotásaiból nyílt szabadtéri, street art kiállítás csütörtökön délután Békésen, a Gödörben. A különleges tárlatot Békéscsaba után második helyszínként mutatják be vármegyénk névadó településén. A street art kiállításon az iskola művészeti képzéseit is megismerhetik az érdeklődők.

Támogatta a Hirschmann és a Mondi törekvéseit is a városi közgyűlés Békéscsabán, ugyanis a grémium pénteki, a városháza Mokos termében tartott ülésen a cégek tervezett fejlesztéseinek érdekében módosították az úgynevezett településrendezési eszközöket.

A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, a nyár közepén díszlenek az öldöklő aszat halványrózsaszínű, fészkes virágzatai.

Madármentők mindenhol élnek, például Mezőkovácsházán. A sérült kabasólyom egy kovácsházi édesanyának és a lányának köszönhetően élte túl azt, hogy meglőtték. Mi van? Meglőttek egy védett madarat?

Családi kézműves délutánt tartottak csütörtökön délután Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeum Lenkefi termében.

Az Ónodi Henriettával történtek mindenkit, így az olimpiai bajnok edzőit, Unyatinszkiné Karakas Júliát és Unyatinszki Mihályt is megdöbbentette. A két edző a pénteki olimpiatörténeti kiállításon Ónodi Henrietta több olimpián viselt ruháját is megnézhették.

Megnyitották az olimpiatörténeti, Mozgásban a divat – ezt viselték a csabaiak az olimpiákon című kiállítást pénteken Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A tárlaton többek között azok a formaruhák, akkreditációs kártyák jelennek meg, amelyeket a békéscsabai sportolók, sportvezetők viseltek az ötkarikás játékokon. A rendezvényen sok sikert kívántak Oláh Barbarának, az atléta képviseli egyedüliként Békéscsabát a Párizsban zajló olimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában