Összefoglaló

2024.07.21. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 21.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 21-én.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Békés vármegyében az elmúlt 35 esztendő legnépesebb fiókatáborát nevelték fel idén a fehér gólyák. Összesen 320 gólyapár költött sikeresen, a fiókák száma pedig 1102.

Egy villanyoszlop miatt nem tudták egyelőre elindítani több zsadányi utca aszfaltozásának közbeszerzési eljárását – ismertette Dudás Árpád polgármester. A villanyoszlop áthelyezése 4,5 millióba kerülne, ezt nem fogadta el az önkormányzat.

Egy ember meghalt vasárnap délelőtt, amikor egy férfi a 47-es főút 97-es kilométerszelvényénél Körösladány és Köröstarcsa között személyautójával fának ütközött.

Csattogtak az ostorok, korabeli tűzfegyvereket sütöttek el a legények, de betyárfalatok is készültek a Kondorosi Csárda melletti téren a betyárnapok második, szombati napján. Igazi betyárvilág keretében ugratták lovaikat Rózsa Sándor utódai, és a híres betyár megformálójára, Oszter Sándor színművészre is emlékeztek, sokan nézték meg tárgyait a csárdamúzeumban a betyárnapok ere.

Először rendeztek a napokban Orosházán triálban országos bajnokságot, így ebben a sorozatban először nyert szülővárosában aranyérmet Kovács Péter, rögtön kettőt is, mivel a kisebb kerekű bringákat felsorakoztató Elite 20 és az Elite 26 versenyében is legyőzhetetlennek bizonyult. A 24 éves frissen végzett helikopterpilótát, Kovács Pétert két éve nem tudják legyőzni Magyarországon, Orosházán a hetedik és nyolcadik hazai bajnoki címét szerezte meg.

Elkészült a nyitott szín, a mondhatni tető a gumiburkolatos rész fölé a Zsadányi Tündérkert Óvoda udvarán – ismertette a helyszínen Dudás Árpád. A nyitott színt a polgármester mutatta be lapunknak.

Megtelt Orosháza főtere vasárnap délelőtt. A nagyon várt veteránjárművek csodálói reggel óta ott sétálgattak, a matuzsálemi és ifjabb korosztályt képviselő gépcsodákat várták, de nagyon. Az autó- és motorgyártók pompás darabjaira szavazhattak is. A már hagyományos szépségversenyen közönségdíj volt a tét.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) évzáró közgyűlésén öt személyiség részesült kitüntetésben.

Az első perctől megbíztak egymásban, nehéz helyzetekben is megtalálták a megoldást. A békéscsabai Für Fanni és Gyurkó Attila járőrként ismerték meg egymást, a kölcsönös bizalom és tisztelet alakult náluk szerelemmé. Ahogy évekkel ezelőtt a rendőrségre, illetve mindennap az újabb kihívásokra, úgy májusban egymásnak is igent mondtak – írta a Zsaru Magazin.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában