Összefoglaló

2024.07.24. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 24.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 24-én.

Beol.hu
összefoglaló, hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves büntetlen előéletű érdi férfi ellen, aki tavaly augusztusban egy békéscsabai hotel szállóvendégeként késsel több alkalommal megszúrta a szálloda biztonsági alkalmazottját. Társának, egy 46 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő budapesti illetőségű férfinak bűnpártolás bűntette miatt kell bíróság előtt felelnie. A szállodai emberölés áldozata hazánk egyik legismertebb küzdősport-edzője.

Testvérpár és apa-fia is szolgál a Sarkadi Rendőrkapitányságon. A testvérek, Petri Péter és András édesapja is rendőr volt, ő nyugállományú főtörzszászlós. Soha nem mondta gyermekeinek, hogy öltsenek egyenruhát, legyenek rendőrök, de ezek szerint elég volt az, hogy látták, mennyire szereti a munkáját. Átragadt a fiaira is – olvasható Szombati Andrea Zsaru Magazinban megjelent cikkében.

Öt éve indították el a Nevelj fel egy fát! akciót a Közösség a Fejlődésért Egyesülettel – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. A minap Gerlán, a Pacsirta utcai játszótéren és környékén, nagyszabású közösségi akció keretében megöntözték azokat a növényeket, amelyeket pár éve az akkori ötödik osztályos diákok ültettek.

Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldől, hogy a több mint 120 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt ezúttal Debrecenben tartják, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveznek hasonló Pont Ott Partit.

Több intézkedést is elrendeltek a CsabaParkban azt követően, hogy a hétvégén az állatsimogatóban elpusztult egy kecskegida. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere ismertette, miszerint az ügyben jelenleg is folyik a vizsgálat. A CsabaParkot üzemeltető cég közleményéből pedig kiderült, hogy miért pusztult el a kecskegida.

Kis ajándékkal lepték meg a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány csapatát a napokban a gyulai vár előtt, amellyel tiszteletüket és elismerésüket fejezték ki mindennapos munkájukért amit a gyermekekért tesznek.

A Balatonon a ZánKapu Művészeti Galéria mutatta be annak az orosházi fiatalembernek a munkáit, akinek a kezei nyomán különleges ékszerek születnek a világ minden táján élő, fellelhető fákat használva alapanyagul. Ezúttal viszont faliképek formájában köszöntek vissza egy galéria falairól alkotásai. Zánkán mutatkozhatott be Balogh Norbert ékszereivel és faliképeivel.

Stúdiónk vendége Verasztó Lajos sportújságíró, a Békés Megyei Hírlap sportrovatának nyugalmazott főszerkesztője volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában