TOP Plusz

2024.07.17. 08:34

Buszöblöket és kerékpárutat is építenek Zsadányban

Kerékpárút építésére, valamint autóbuszöblök kialakítására és parkosításra is nyert támogatást a TOP Plusz keretében Zsadány – ismertette Dudás Árpád polgármester. Elmondta, hogy miként állnak ezek a fejlesztések.

Licska Balázs

Dudás Árpád: buszöblöket is kialakítanak Zsadányban a projekt keretében. Fotó: MW

A tervek szerint három buszöblöt alakítanak ki Zsadányban: kettőt a Béke és a Toldi utca kereszteződésében, egyet pedig a Mezőgyáni és a Jókai utca sarkán. Ez a fejlesztés érinti a községháza és az egészségház közötti területet is, amelyet parkosítanak. Kiderült, hogy ennek kapcsán terveket kell készíteni, ami miatt 1,2 millió forintot saját forrásból kell hozzátenni a beruházás ezen részéhez. A projekt keretében térfigyelő kamerát is kihelyeznek.

buszöböl, Zsadány, kerékpárút
Dudás Árpád: buszöblöket is kialakítanak Zsadányban a projekt keretében. Fotó: MW

Folytatódik a Béke utcában a kerékpárút építése. Most készülhet el a Vörösmarty és a Toldi utca közötti szakasz, amelynek kapcsán felvetődött, hogy vajon bel- vagy külterületnek számít. Amíg nem érezik erre válasz az irányító hatóságtól, addig nem tud elindulni a közbeszerzési eljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában